Conflict cu focuri de armă în vestul țării! Cine a fost protagonistul!

1795

În data de 06.05.2017, în jurul orei 15:10, polițiștii rutieri care efectuau activități de monitorizare a traficului rutier pe DJ 760 au efectuat semnal de oprire a unui moped care se deplasa pe raza comunei Ribița.

Conducătorul mopedului nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor rutieri, fiind nevoie ca echipajul de poliție să pornească în urmărirea mopedului cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. La un moment dat, conducătorul mopedului și-a abandonat vehiculul într-un șanț și a fugit pe un câmp de la marginea localității. Unul dintre agenți a coborât din autospeciala de poliție și a pornit în fugă în urmărirea bărbatului, pe care l-a somat verbal să se oprească (acesta refuzând să se supună somațiilor). După aproximativ 500 de metri, bărbatul a fost prins, după ce polițistul a folosit armamentul din dotare pentru a efectua două focuri de avertisment în plan vertical.

Conducătorul mopedului, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din municipiul Brad, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,25 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.885 lei, atât pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice cât și pentru faptul că nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ