Concursul Internațional de Interpretare Vocală ”Sabin Drăgoi” a ajuns la a X-a ediție

193

Miercuri, 15 noiembrie, în Timișoara, se va deschide cea de-a X-a ediție a Concursului Internațional de Interpretare Vocală ”Sabin V. Drăgoi”.

Concursul se adresează tinerilor soliști români şi străini şi are ca obiective principale promovarea celor mai valoroase talente şi totodată o mai cuprinzătoare cunoaştere a creaţiei româneşti, în special cea a lui Sabin V. Drăgoi.

După cele trei zile de concurs, 15, 16 și 17 noiembrie, ce reprezintă cele trei etape ale evenimentului și care se vor desfășura la Colegiul National de Artă Ion Vidu, în data de 18 Noiembrie va fi Gala Laureaților, începând cu ora 18:00, la sala Barocă a Muzeului de Artă din Timișoara, acesta fiind un moment special dedicat premianților și onorării compozitorului și dirijorului Sabin V. Drăgoi.

Fondat de soprana Ana Stan-Slusar, în calitatea sa de profesor la clasa de canto, începând din 1997 şi până în 2013 s-a aflat sub egida Facultăţii de Muzică a Universităţii de Vest și a Primăriei din Timișoara. Începând cu anul 2011 acesta a fost preluat de către dna. Smadu (Vlad) Lorena prin Asociaţia Pro Philharmonia.

Din anul 2015 mezzosoprana Aura Twarowska devine directorul artistic al concursului, câştigatoarea Marelui Premiu la ediţia inaugurală din 1997.

Implicați în organizarea și susținearea acestui proiect alături de Dr. Aura Twarowska se află Asociația Culturală ART PROTOCOL, precum și Colegiul Național de Artă ”Ion Vidu” Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ