Concursul Casa care-mi place acordă dronele meritate

164

Așa cum a promis, Asociația ÎN COMUNITATE dă premii celor ce știu sa vadă orașul. Micile minuni tehnologice ce zboară și filmează vor pleca în curând la câștigători.

Perioada de votare a celor mai apreciate clădiri încărcate pe site-ul casacare-miplace.ro s-a încheiat în data de 10 octombrie 2016, stabilindu-se astfel clasamentul celor mai votate fotografii, iar în 18 octombrie, organizatorii concursului au anunțat premiul pentru cea mai convingătoare motivație!

Astfel, cele 4 drone Parrot Bebop oferite ca premii se acordă următorilor participanți:
– Cristina Precupaș: Locuință unifamilială, strada Gheorghe Ranetti 20 -278 de voturi;
– Natalia Luca: Catedrala Mitropolitană, bulevardul Regele Ferdinand I – 265 de voturi;
– Adina Tulceanu: Opera Națională Română Timișoara, strada Mărășești 2 – 249 de voturi;
– Alexandru Todirică: clădirea fabricii de pantofi Guban, bulevardul Eroilor de la Tisa 85 – cea mai apreciată motivație.

Organizatorii concursului au decis să premieze motivația care însoțește clădirea fabricii de pantofi Guban, deoarece, dincolo de filtrul subiectiv, e o motivație care responsabilizează, care se uită la trecut, dar și la viitor.

Argumentul câștigător ne face să reflectăm asupra rolului arhitecturii industriale în definirea unei memorii colective, precum și asupra potențialului acesteia în dezvoltarea viitoare a orașului. „Rigidă, brutală și riguroasă în aparență, delicată, responsabilă și demnă în esență. Pe lângă alegerea subiectivă trecută prin filtrul simțului estetic personal, motivul pentru care am înscris clădirea fabricii de pantofi Guban, îl reprezintă pericolul pierderii acesteia datorită masivelor demolări din vecinătate. Trebuie salvată și protejată înainte de a fi distrusă. Eu cred că este datoria noastră să păstrăm această „casă” vie, deoarece este un element important din istoria recentă a orașului”, afirmă Alexandru Todirică.

Odată cu desemnarea de către organizatori a celei mai apreciate motivații, ediția a doua a proiectului Casa care-mi place se apropie de final.

Timișorenii sunt așteptați în perioada 21-23 octombrie în Piața Sf. Gheorghe la expoziția fotografiilor înscrise în concurs și discuții pe marginea acestora. Premierea și vernisajul expoziției vor avea loc vineri, 21 octombrie, în Piața Sf. Gheorghe, de la ora 18:00. Expoziția va rămâne deschisă până duminică, 23 octombrie, ora 20:00.

Mai multe informații despre concursul Casa care-mi place se pot obține pe site-ul casacare-miplace.ro, precum și pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/casacaremiplace.

1 COMENTARIU

  1. ,,Casa care-mi place” ! Așa era titlul concursului ! Catedrala, Opera, Guban, sunt ,,CLĂDIRI” !!! E o diferență, mare ! Trebuia specificat, de la început !!! Nu, nu am concurat dar, mă bucur că a câștigat o CASĂ !!!

LĂSAȚI UN MESAJ