Concurs de orientare la Pădurea Verde – Cupa Antim

148

Sâmbătă 12 mai, începând cu ora 9:00, la Pădurea Verde va avea loc a V-a ediție a concursului de orientare „CUPA ANTIM” organizat de Școala Gimnazială “Sf. Antim Ivireanul” în parteneriat cu CS Sport pentru timișoreni, Facultatea de Educație Fizică și Sport-Universitatea de Vest Timișoara, la care vor participa în jur de 70 de copiii (8-14 ani) și părinții lor.

Premiile sunt asigurate de CS „Sport pentru timișoreni” și Școala Gimnazială “Sfântul Antim Ivireanul”.

Orientarea este o disciplină sportivă care constă în parcurgerea contra timp a unui traseu în prealabil stabilit, marcat pe hartă (adaptată vârstei) ce se concretizează în găsirea punctelor de control materializate în teren prin balize. Prin practicarea acestui sport se urmăreşte: Formarea unor deprinderi de orientare în mediul înconjurător. Solicită logica, atenția, intuiția, capacitatea copiilor de a lua decizii rapide, încrederea și voința.

Partenerii evenimentului sunt: ISJ Timiș, Facultatea de Educație Fizică și Sport-Universitatea de Vest Timișoara, Școala Gimnazială Nr. 16 „Take Ionescu”, Școala Gimnazială Nr. 7 „Sfânta Maria”, Liceul Teoretic “Sfinții Kiril și Metodii” Dudeștii Vechi, Școala Gimnazială Racovița, Liceul Teoretic Recaș șiȘcoala Gimnazială Nițchidorf.

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ