Concert simfonic extraordinar la Timișoara și Belgrad – Medalion Joaquin Rodrigo

400

Cea de a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Chitară Timișoara, ce a avut loc între 1-8 martie 2019, a aniversat în încheierea sa pe marele compozitor, chitarist și dirijor cubanez Leo Brouwer, ajuns la venerabila vârstă de 80 de ani.

Printr-un parteneriat de colaborare, cea de-a XX-a ediție a Guitar Art Festival din Belgrad se va încheia cu o seară dedicată lui Joaquin Rodrigo, marcând aniversarea a 20 de ani de la prima ediție a festivalului și totodată comemorarea a tot atâtor ani de la trecerea în neființă a marelui compozitor spaniol. Vor fi organizate două concerte simfonice, având în program același repertoriu:

Duminică, 17 martie 2019, la Belgrad (Serbia) – Kombank Dvorana.
Luni, 18 martie 2019, la Timişoara (România) – Sala Capitol

Orchestra Filarmonicii Banatul Timișoara, dirijată de maestrul Tiberiu Dragoș Oprea va prezenta publicului lucrările lui Joaquin Rodrigo:

Concierto de Aranjuez, pentru chitară și orchestră, solist Vojin Kocić (Serbia), Fantasia para un Gentilhombre, pentru chitară și orchestră, solistă Ema Kapor (Serbia); Concierto Andaluz, pentru patru chitare și orchestră; soliști: Alexander Swete (Austria), Zoran Krajišnik (Bosnia și Herțegovina), Nemanja Ostojić (Muntenegru), Maroje Brčić (Croația).

Acest eveniment este organizat de Guitar Art Festival Beograd, Filarmonica Banatul Timișoara, Asociația Timișoara Capitală Culturală 2021, Institutului Cultural Român, Asociația Memoria Culturii, sub patronajul doamnei Cecilia Rodrigo, fiica marelui Joaquin Rodrigo.

Concertul de la Sala Capitol este programat la ora 19, biletele se găsesc la casa de bilete a Filarmonicii Banatul Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ