,,Concert pentru Timişoara”, un eveniment caritabil, din suflet pentru suflet. Galerie foto-video

600

Astăzi, începând cu ora 15.00, Piața Libertății din Timișoara a fost gazda muzicii rock. Trupe foarte cunoscute sau mai puţin cunoscute au cântat pentru orașul de pe Bega, într-un concert caritabil. Banii strânşi din vânzarea biletelor urmează să meargă spre cele două spitale de la Pădurea Verde: Spitalul de Boli Infecţioase şi Institutul de Cardiologie.

Trupe rock, 14 la număr, cu artişti de vârste cuprinse între 14 și 70 ani, şi-au arătat astăzi valoarea, pentru a-şi ajuta semenii. Dacă între orele 15.00 şi 17.00 au cântat unele mai „nou născute”, ce au chiar și 2 ani de la debut, pentru seară au fost rezervate interpretările celor mai consacrate, precum Cargo, Pro Musica, Survolaj, iar după ora 22.00 timişorenii urmează să îi asculte pe cei de la Phoenix.

De adunarea trupelor şi de organizarea unui astfel de spectacol s-a ocupat Ilie Stepan de la Pro Musica.

„Concert pentru Timişoara, este un eveniment creat, pentru ajutorarea şi ştergerea urmărilor furtunii din 17 septembrie. Sunt toate trupele rock cunoscute ale oraşului, eveniment unic, banii care se obţin din donaţii, sponsorizări şi vânzarea biletelor se duc spre cele două spitale de la Pădurea Verde, Spitalul Cardio-vascular şi Spitalul de Boli Infecţioase. Este un concert unic în Timişoara fiindcă sunt artişti între 14 ani şi 70 ani, mai multe generaţii de muzicieni, pe scenă perindându-se trupele cele mai bune ale Timişoarei.”, a spus Stepan.

Dacă pe scenă au urcat trupe rock, lângă scenă am întâlnit şi altfel de muzicieni, de muzică populară, pe care i-am întrebat dacă există vreo legătură între muzica rock şi cea populară.

”Am auzit despre acest concert şi am vrut să fiu şi eu prezentă, eu cânt muzică populară şi m-am gândit să aud şi o altfel de muzică, cum sună, cum se manifestă. Între toate genurile de muzică există o legătură, în primul rând una sufletească, ce transmite spre sufletul omului, multe din genurile de muzică pleacă din folclor”, a spus Daniela Ploaia, interpret de muzică populară.

LĂSAȚI UN MESAJ