Concert la 35 de metri înălțime și panorama la 45 de metri, în Turnul de Apă

72

Autoritățile locale au planuri mari pentru Turnul de Apă din Iosefin. Odată finalizare arestaurarea, aici se vor susține concerte la înălțime și timișorenii vor puea admira orașul de la 45 de metri. Nu va lipsi din peisaj nici o cafenea unde turiștii să se poată relaxa.

”Un turn de apă care deservește o zonă vastă, un cartier sau o suburbie, va putea fi alimentat cu câteva milioane de litri de apă, construcția sa fiind în funcție de volumul de lichid ce urmează să fie stocat.

Turnul nostru, cel din Iosefin, nu va mai fi alimentat cu apă, de altfel nu mai este de câteva zeci de ani, dar va acumula sentimente frumoase, fotografii panoramice, multă muzică bună, artă de calitate, evenimente și multe zâmbete, ne va alimenta cu amintiri și mostre ale vremurilor sale de glorie.

Un concert la 35 de metri înălțime, sau o imagine panoramică la 45 de metri, o expoziție urmărită călcând pe urmele celor ce îi aveau grija acum mai bine de o sută de ani, sau pur și simplu o cafea pe malul Begăi admirând monumentul, sunt doar câteva din experiențele ce le vom trăi în turnul reabilitat”, a anunțat viceprimarul orașului, Dan Diaconu.

Proiectul pentru restaurare, refuncționalizare și punere în valoare a fost selectat pentru finanțare în cadrul programului RO-Cultura (fonduri norvegiene), finanțare de aproape 2 milioane de euro.

Sunt două nume sonore care apar în minte când vorbim de turn, Stan Vidrighin, creatorul sistemului de canalizare al Timișoarei și primarul orașului după 1919 și Laszlo Szekely, arhitectul șef al Timișoarei atunci când turnul a fost construit.

LĂSAȚI UN MESAJ