Concert emoționant la Spitalul Victor Babeș din Timișoara VIDEO

167

Momente pline de emoție la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara! Timp de o ora, din curtea unitățîi sanitare, au răsunat acorduri de chitară și pian pentru medicii și paciențîi de aici. Doi muzicieni timișoreni au venit să cânte pentru cei din linia întâi iar celor care se află pe patul de spital să le aducă, prin muzică, puțînă alinare.

“Destul de emoționant, după câteva ore de COVID și ieși afară, mai vezi și copii bolnavi la geamuri, mai ai acasă copii și nepoți, nu poți, nici nu pot să vorbesc mult“, asistență Spitalul Victor Babeș Timișoara.

“M-am gândit la cei din spital că au nevoie de ajutor, pe mine m-a ajutat muzică mult și mă gândeam că poate îi ajută să treacă peste.”, a spus Cristian Toma, muzician.

“Emoțiile sunt mari, nu va putem spune, e mare lucru să auzi după atâtea luni de muncă și iar muncă și să mai văd și copii la geamuri…  îți vine nu să plângi, să urli. Și ce vedem noi înăuntru e trist.”asistență Spitalul Victor Babeș Timișoara.

“E o emoție, nu știu, muzică îți transmite ceva aparte. Și acum în momentele astea am emoțiile alea pentru că îți da o stare de bine și o stare de liniște și vezi că prin muzică poți aduce zâmbete, poți aduce liniște, poți creea așa, o imagine că de poveste. Fiecare își imaginează ce are în suflet sau ce și-ar dori. Dacă închizi ochii în momentul asta și asculți muzică poți fi într-un câmp cu flori sau într-o poveste cu zan și asta aduce multă bucurie copiilor. De aceea mi-au dat lacrinile pentru că și eu am copii acasă și înțeleg să stea între patru pereți și să fie groaznic. În monetul asta este greu pentru că te gândești la ei și te poți pune în situația lor. Ce-ar fi sau ce-ar face ei sau ce și-ar dori. ȘI atunci muzică le aduce un monet de bucurie, un moment de veselie pentru că văd pe chipul fetiței că se bucură enorm și ne transmite multe pupicude când lucrez este mulțumirea lor, să îi vedem pe ei bine.”, asistență Spitalul Victor Babeș Timișoara.

“Mă bucur că i-am făcut mai veseli, să simtă ceva. Pe mine mă ajută muzică și să mă relaxez dar mai mult mă ajută să scap de gânduri, probleme.”, a spus Cristian Toma, muzician.

“O emoție sufletească, în același timp pentru mine cât și pentru colegele mele și pentru toți paciențîi pe care îi avem pe la geamuri. Mulțumim foarte mult celor care au venit să ne încânte.” asistență Spitalul Victor Babeș Timișoara.

“Am un senrtiment, cum să spun? Că și cum aș fi în față la Auschwitz, parcă e durerea aia, dar sunt sigur că trec peste.”, a spus Cristian Toma, muzician.

“Acasă nici nu știm în ce coșmar ne băgăm, ce ne așteaptă, ama avut foarte mulți grav, mai sunt și acum dar nu că și până acum. Este groaznic. Lucrez de trei decenii, nu am simțit niciodată emoții că și până acum.”asistență Spitalul Victor Babeș Timișoara.

Sursa: www.televiziunea-medicala.ro