Concert aniversar al formației RockIng, la aniversarea centenarului UPT VIDEO

56

Pentru Universitatea Politehnica Timișoara, ziua de 11 noiembrie 2020 s-a încheiat cu un concert de zile mari, într-o formulă unică, ce ne-a adus pe ecrane hituri celebre, de care ne-am aminte cu nostalgie, dar și o piesă nouă, „100 de ani”, creată special cu această ocazie.

Pentru a celebra Centenarul Universității Politehnica Timișoara, o serie de muzicieni de calibru din formații care au făcut istorie în domeniul muzicii, toți absolvenți ai UPT, s-au reunit pentru a forma o super-formație – RockIng – ce a susținut un concert dedicat aniversării celor 100 de ani de la înființarea celei mai vechi instituții de învățământ superior din Timișoara.

Proiectul, coordonat de realizatorul muzical Bogdan Puriș, și el absolvent al UPT, a presupus pregătirea și interpretarea pe scenă a 15 hituri celebre ale grupurilor în care au cântat membrii formației (Mugur de fluier, Vremuri, Ploaia, Brigadierii, Doi pași, Doina, Spre stele, Pasărea P”, Timișoara, Un sfârșit e un început, Dacă vrei, Iarbă prin păr, Vara la țară, Pisica neagră, Andrii Popa), plus o piesă nouă, „100 de ani”, dedicată Centenarului UPT. Versurile noii piese sunt compuse de un alt absolvent al Politehnicii timișorene, poetul și scriitorul Robert Șerban. Videoclipul acestei piese a fost realizat de Ovidiu Novac, și el absolvent al UPT, la fel ca și inginerul de sunet, Uțu Pascu.

Formația RockIng e formată din: Mircea Baniciu – voce, chitară (Phoenix, Pasărea Colibri, Pasărea Rock); Călin Pop – voce, chitară (Celelalte Cuvinte); Tiberiu Bako – bass (Cargo, Pro Musica); Teodor Pop – claviaturi (Jazzybit); Valentin Potra – baterie (Abra, Blazzaj, Impact, Arca), Octavian Horvath (Implant Pentru Refuz).

Concertul susținut de formația RockIng la aniversarea Centenarului Universității Politehnica Timișoara poate fi urmărit aici.

LĂSAȚI UN MESAJ