CONCEDIAT! Ziarist pus pe liber după ce a participat la protestul ”rezist” de la Timișoara

4624

Exerciţiul de atitudine civică a jurnalistului bănățean Mălin Bot, care a participat, duminică seară, la tradiţionalul protest din Piaţa Victoriei, din Timişoara, unde a ţinut şi un discurs incendiar, a fost sancţionat dur de conducerea ziarului România liberă.

Sub pretextul unei subite reduceri de costuri redacţionale, Mălin Bot a fost anunţat că s-a decis concedierea să din funcţia de redactor-şef al României Libere, ediţia online, şi că trebuie să-şi caute de lucru.

Vestea a căzut că un trăsnet pe capul gazetarului timişorean, care spune că a fost concediat la cererea patronului Alexander Adamescu, ca reacţie la implicarea să în mitingul pentru democraţie de la Timişoara.

„De ieri seară, nu mai sunt nici redactor-şef pe online, nici jurnalist la România liberă, decizie impusă de Alexander Adamescu, fiul milionarului Dan Adamescu, peste capul tuturor, fără să am o explicaţie foarte clară. Singurul lucru ar fi că am participat, duminică, la protestul de la Timişoara, unde am ţinut şi un discurs”, a declarat jurnalistul pentru Paginademedia.ro.

El a mai spus că nu are ce să-i reproşeze directorului editorial Sabin Orcan. „A fost aşa cum trebuie să fie faţă de un jurnalist care scrie ce-i spune conştiinţa. A fost o decizie de tipul, ori zboară ăla ori se închide tot ziarul”, a mai spus Mălin Bot.

malin-protest 1

Pe de altă parte Sabin Orcan, director editorial la RL, a spus pentru Paginademedia că nu va comenta declaraţiile lui Mălin Bot şi că a fost vorba de o reducere de costuri, care presupuns mai multe măsuri, printre care şi renunţarea la unele produse din prinţ ale grupului România liberă.

“Ne-am despărţit de comun acord, de el, dar A fost o decizie de tipul, ori zboară ăla ori se închide tot ziarul”, a mai spus Mălin Bot şi de alte persoane. Facem o reducere generală de costuri! Printre aceste măsuri de reduceri am decis şi o reducere a aparatului redacţional cu două persoane, dintre care una este Mălin. Cu părere de rău ne-am strâns mâna şi ne-am despărţit de comun acord”, a precizat Sabin Orcan.

Printre produsele print la care a renunţat trustul de presă România liberă se numără şi săptămânalul de satiră şi pamflet politic Academia Caţavencu.

Plecarea lui Mălin Bot de la conducerea cotidianului România Liberă are loc după numai şase luni de când a demisionat de la conducerea ediţiei online a Evenimentului Zilei pentru a se alătură echipei conduse de Sabin Orcan. Deocamdată, nu se cunoaşte noua destinaţie de presă a rebelului jurnalist timişorean.

Sursa: impactpress.ro

5 COMENTARII

  1. nu e nimic de neinteles .ce naste din pisica soareci mananca. se merge spre restauratie.mai e vreun post tv in afara de dg care sa nu fie pro psd? o sa spuneti realitatea tv.o sa-i linisteasca si pe ei.nu uitati ce a patit dan diaconescu.postul national radio-tv este doar la mana guvernului din punct de vedere financiar.si atunci la ce sa ne asteptam. era clar ca rl numai lebera nu e ca de altfel ev.zilei. uitati-va la ce afisare zilnica la tv o are andronic care sa inhaitat cu truica si asa zis printul paul in jaful padurilor.eu nu mai
    citesc de mult nici ev.zilei ,dupa alegerile parlamentare cnd nasul pritisorului basescu la impins pe andronic spre o imunitate parlamentara.bine ca nu ia reusit.

  2. Vine greul peste tärisoara noasträ si mai greu ca pinä acum. Aintrat partidul comunist la putere, dictatura. Numai Dumnezeu mai poate ajuta de-acuma poporul romän.

  3. Malin Bot, este prea bun profesionist ca sa nu primeasca un alt job, pe masura!
    ps/Sabine, Sabine…ceva e putred I n Danemarca! Si Academia C atavencu a zburat….inchideti dracului sandramaua…

LĂSAȚI UN MESAJ