Comuna Dumbrăvița a găzduit etapa a 6-a din cadrul Campionatului de Automobilism și Karting Timiș. VIDEO

155

Comuna Dumbrăvița a găzduit etapa a 6-a din cadrul Campionatului de Automobilism și Karting Timiș.

Rally Sprint & Karting Dumbrăvița 2016 a cuprins patru probe. Astfel Proba Specială 1 și 2 la automobilism a avut loc în centrul comunei, în perimetrul format de străzile Karoly Kóș – Gheorghe Doja – Zoltán Franyó, în timp ce, Proba Specială 3 s-a desfășurat pe strada Mureș, pe iarbă. Concursul de Karting a avut loc pe strada Gheorghe Doja, în fata Bisericii Ortodoxe din centrul localității.

La Clasa 1 s-a impus Remus Iancu, urmat de Cătălin Istoc și de Sergiu Boncalo. Marius Giurisici, campionul en-titre de la ACS Dumbrăvița a terminat abia pe locul patru. La Clasa 2 Daniel Preunca a zdrobit pur și simplu concuranța. Având un avans imens după primele probe speciale, pe macadam nu a mai forțat, dar și așa a câștigat detașat în fața lui Daniel Bricioc și Cristian Setyár. La categoria Debutanți a triumfat Darco Pelici, cel care l-a depășit și de data asta rivalul Mihai Preunca.

Per total avantajul terenului propriu nu s-a dovedit a fi câștigătoare pentru ACS Dumbrăvița. Echipa manageriată de Balázs Nagy a strâns 4 puncte la automobilism, în timp ce Schoko Baroque Constructim Racing Team a acumulat 15 puncte, urmat de Sport Masters Year 2012 cu 14 puncte.

În etapa de Karting, la categoria juniori s-a impus Cristian Șugar, în fața lui David Kerti. La Super Sport talentatul Victor Nagy s-a dovedit a fi de neînvins, chiar dacă experminetata Isabela Isac a scos și ea un timp forte bun. În clasamentul Super Sport Juniori și la Sport Puffo Eduardo König a urcat pe prima treaptă a podiumului.

La o săptămână de Rally Kart Dumbrăvița, în perioada 26-27.08.2016 in județul Timiș, va avea loc concursul automobilistic de tradiție denumit “MEMORIALUL DANIELA ZAHARIE 2016”. Concursul va avea 3 probe speciale de îndemânare, o proba tip Targa Rally și 3 etape de raliu de orientare. Toate beneficiile vor fi donate Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” Timișoara.

sursa: http://dumbravitatv.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ