Comună din vestul ţării declarată “Sat Cultural al României”. Vezi care e

366

O comună cu oameni harnici şi iscusiţi, atât într-ale muncii câmpului, creşterii animalelor dar şi ale tradiţiilor populare a fost declarată recent “Sat Cultural al României”. Muzeul Satului din Bucureşti a fost gazda evenimentului în care Comuna Săvârşin din judeţul Arad a fost declarată “Sat Cultural al României”. În comună se organizează un număr de cinci festivaluri într-un singur an. Primarul Ioan Vodicean este un pasionat al culturii şi a tradiţiilor populare.
Cu ajutorul “Familiei Regale şi al Domeniului Regal” din comună, anual se organizează: Zilele Cetății, Festivalul Național de Literatură Dorel Sibii, Tabăra de creație a tinerilor scriitori din România, Târgul de bucate regale și Festivalul obiceiurilor de iarnă «Alaiul dubașilor».

Savarsin comuna regala 1

Concurenţa a fost destul de mare. Anul acesta Săvârșinul a avut adversari de marcă: Miroslava din județul Iași; Sângeorgiul de Mureș din județul Mureș; Bonțida din județul Cluj; Deda din județul Mureș, Băcia din județul Hunedoara și Ciolpani din județul Ilfov.

Savarsin comuna regala 2

Proiectul “Satele culturale ale României”, a fost pornit în 2014, de Asociația Cele Mai Frumoase Sate din România (AFSR), aflat sub patronajul Ambasadei Franței în România și a Delegației Wallonie – Bruxelles la București, cu scopul de a promova patrimoniul cultural și turistic al satului românesc. Condiția care trebuie îndeplinită pentru a candida este să se organizeze pe parcursul unui an cel puțin cinci evenimente culturale, expoziții, festivaluri, concursuri, în domeniul culturii, artei populare, gastronomiei și turismului cultural.

LĂSAȚI UN MESAJ