Comuna din Banat fără șomeri! 100 de localnici sunt salariați la companii cu capital străin din localitate

3208
Invitat la interviurile DC News, primarul comunei Glimboca, Petru Novac, a vorbit despre fabrica de case de marcat din localitate, dar și despre cariera de piatră. Totul se dezvoltă bazându-se pe forță de muncă locală.

Glimboca este o comună în județul Caraș-Severin, extrem de bine văzută în România, datorită forței de muncă productive.

„Comuna este bine așezată, este o comună bogată, are și industrie, o fabrică de case de marcat și peste 100 de angajați,” povestește primarul.

Potrivit primarului, patronii nu sunt români și au ales muncitori locali: „Patronii sunt italieni, nu au ales forță de muncă din afară, ci au optat pentru muncitori din zonă”.

Totodată, „Glimboca are o carieră de piatră, deschisă în 2005 -2006 – denumită Andezit – o piatră foarte dură, care se folosește doar la terasamentele de căi ferate, sunt foarte puține locuri în țară cu o astfel de carieră. La momentul actual, s-a apropiat activitatea, pt că nu sunt cerințe, dar există un depozit de câteva sute de mii de metri cubi stocat și doar vânt”, este declarația lui Petru Novac.

Întrebat despre motivele pentru care patronii italieni au angajat români, patronul comunei Glimboca a mărturisit că le-a oferit toate condițiile prielnice: „Au gaz, curent, drum, apă”.

„Muncitorii au primit calificare la locul de muncă, salariile sunt atractive, productivitatea este foarte mare”, așa cum a spus Petru Novac.

VEZI interviul integral pe DC News

LĂSAȚI UN MESAJ