Comuna care ia fața marilor orașe cu parcări supraetajate și o stație de încarcare a mașinilor electrice

323

În comuna Prundu Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, se vor construi în 2018 două parcări supraetajate şi o staţie de încărcare pentru maşini electrice.

Primăria Prundu Bârgăului este în faza de licitaţii pentru două parcări supraetajate, care vor fi amenajate în zonele de blocuri ale comunei din judeţul Bistriţa-Năsăud. Investiţia se ridică la 1,3 milioane de lei, 350.000 de lei reprezentând contribuţia comunei, iar 910.000 de lei vor veni prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Comuna cu 6.800 de locuitori va fi prima localitate din Bistriţa-Năsăud care va avea nu una, ci două parcări supraetajate. În total, cu ajutorul parcărilor supraetajate, care vor fi dispuse pe parter şi etajul 1, primăria amenajează 170 de locuri de parcare.

„Acolo, într-unul din blocuri avem 136 de apartamente şi fiecare familie are câte două maşini, aşa că este extraordinar de complicat să asigurăm locuri de parcare cu parcările normale. Acesta a fost motivul pentru care am făcut garaje supraterane, pentru a putea avea toţi locuitorii locuri unde să îşi parcheze maşinile. Aici, la Baltă, avem şi o sală de sport unde foarte mulţi tineri trebuie să parcheze seara şi atunci am găsit această soluţie”, explică Doru Crişan, primarul din Prundu Bârgăului, ce l-a determinat să recurgă la „garaje supraetajate”, cum le numeşte el.

Eliberarea terenului şi demolarea garajelor improprii amenajate de către locuitori încă din anul 2000 a început joi, 24 mai. Aceste spaţii de depozitare atrăgeau rozătoare în zonă, fiind un pericol pentru copiii care locuiesc în aceste blocuri. Staţie de alimentare a maşinilor electrice Locuitorii din zonă vor avea posibilitatea să liciteze pentru unul dintre locurile de parcare amenajate, urmând să achite o chirie anuală. Edilul s-a gândit şi la tinerii care frecventează sala de sport din apropiere şi care nu au unde parca.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ