Complexul Energetic Hunedoara a deschis listele cu cereri de disponibilizare

91

Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara care vor să plece din prin disponibilizare colectivă ar putea beneficia de o compensaţie în bani în valoare de aproape 10.000 de euro şi de venituri de completare.

Salariaţii din minerit sau termocentrale care doresc să se disponibilizeze pot depune cereri în acest sens la sediile sucursalelor unde lucrează până joi, 13 mai, la ora 13:00.

„Dorim să ştim câţi angajaţi doresc să se disponibilizeze. Formularele de cereri pentru cei care doresc să fie trecuţi pe listele de disponibilizări se găsesc la sediile sucursalelor. În prima zi au fost depuse circa 500 de cereri”, spune administratorul special al CEH, Cristian Roşu, citat de agerpres.ro.

El a precizat că a fost modificat Contractul Colectiv de Muncă al societăţii, în sensul în care persoanele disponibilizate vor primi plăţi compensatorii în sumă brută de 49.998 lei, de la bugetul de stat, venitul urmând să fie impozitat cu 10%.

De asemenea, angajaţii din minerit vor primi venituri de completare timp de patru ani, iar cei din sectorul energetic vor beneficia de aceste sume pentru o perioadă de doi ani.
Situaţia disponibilizărilor va face obiectul unei Ordonanţe de Urgenţă ce ar urma să fie discutată într-o şedinţă de Guvern pe data de 19 mai, mai spune Roşu.

LĂSAȚI UN MESAJ