Complexul care găzduieşte Festivalul de Jazz de la Gărâna, distrus de un incendiu VIDEO

495

Un incendiu a izbucnit, marţi, la un complex turistic din judeţul Caraş-Severin unde, în fiecare vară, este organizat Festivalul de Jazz de la Gărâna, clădirea fiind distrusă de flăcări.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Caraş-Severin transmite că pompierii militari s-au deplasat de urgenţă, în jurul orei 14.00, în Poiana Lupului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la restaurantul unui complex turistic unde are loc Festivalul de Jazz de la Gărâna, în fiecare vară.

incendiu-garana-1„Echipajele de pompieri militari şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Brebu Nou şi Văliug intervin pentru stingerea incendiului care se manifestă generalizat şi violent la întreaga construcţie”, transmite ISU Caraş-Severin.

 

Din cauza materialelor şi elementelor de construcţie din lemn, care au favorizat arderea intensă, focul a fost stins cu mare greutate, restaurantul fiind afectat în proporţie de 80%.

Din primele constatări, se pare că totul a fost declanșat de un coș de fum din incinta restaurantului, o anexă a scenei, sau de o avarie în bucătărie. Paguba estimată este de aproximativ două milioane de euro.

sursa video: ziarul Argumentul

Lora Körtvelyessy, proprietara restaurantului de lângă scenă, a scris pe pagina sa de Facebook: „Nu e vorba nici de neglijența umană, nici de mijloace improvizate. Coșul de fum a fost curățat recent, iar centrala pe lemne are mai puțin de 12 luni de când a fost complet înlocuită, în mai puțin de 6 ani de funcționare!”.

incendiu-garana-4

LĂSAȚI UN MESAJ