Competiţia de Idei ClimateLauchPad și-a desemnat câștigătorii – foto+video

581

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş a fost astăzi gazda ediţiei finale a Programului Climate KIC, în calitate de partener oficial în România. Astăzi a avut loc Finala Naţională a Competiţiei de Idei ClimateLauchPad, unde din 7 echipe participante, una s-a retras. Au rămas şase, care şi-au prezentat ideile inovatoare de business. La sfârşit au rămas pe podium trei echipe.

România a intrat în competiţie cu 28 echipe, alături de altele aproape o mie dintr-un total de 35 ţări din întreaga lume. Primele trei echipe câştigătoare de la noi sunt: Locul III – Răzvan Andrei Vasiu cu Bioshade, Locul II – Voicu Stănese cu Plantonica şi Locul I – Teodor Vintilă cu Sweet Circular Refinery. Finala europeană va afea loc în Cipru, la Limasol, unde locul I va primi 10 000 euro, Locul II, 5000 euro şi Locul III 2500 euro.

Climate finala 6

„A fost o competiţie naţională, unde important a fost în primul rând , cum să-ţi prezinţi un produs dar şi calitatea produsului în sine. Ceea ce ne-a oferit proiectul prin Camera de Comerţ şi ClimateLauchPad este acest plus de valoare care l-am adăugat unui produs inovativ creat pe băncile Universităţii şi în laboratoarele Universităţii de Ştiinţe Agricole din Timişoara.”, a spus Teodor Vintilă, câştigătorul Locului I. În proiect e vorba de un proces de rafinare a plantelor şi a zaharurilor, astfel încât planta e considerată ca cea mai verde şi cea mai ecologică baterie ce acumulează energia solară, şi prin biorafinărie energia va fi transformată în bio-produse şi produse bio-chimice ca purtătoare de energie folosită în diferite sectoare ca energie regenerabilă cu biocombustibil.

Climate finala 5

Echipa câştigătoare a Univerităţii timişorene a fost formată din studenţi şi cadre didactice universitare. „Este o mişcare internaţională, competiţia se derulează individual în fiecare ţară, iar la finală ne vom întâlni în Cipru. Astăzi am ales cei trei câştigători, cele trei idei care ne vor reprezenta ca şi ţară în luna octombrie. În afară de cei trei câştigători am avut promovată o idee care are şi brevet de invenţie privitor la un sistem de ventilaţie şi climatizare , care nu foloseşte decât energie solară, altă idee a fost la staţiile de încărcat pentru maşinile electrice , tot cu energie solară , iar cea de-a şasea echipă este o idee legată de produsele Green şi Vegane prin crearea de magazine şi restaurante cu produse BIO şi ECO , restaurantul şi magazinul să folosească distribuţie „verde pe biciclete” şi să cuprindă un spaţiu cât mai mare pentru ca produsele să ajungă mai repede la consumator”, a spus coordonatorul de proiect Cristina Bădulescu.

Misiunea unei astfel de competiţii a avut drept scop de a atrage potenţialul de tehnologii inovative din Europa şi de a crea oportunităţi pentru inovatori în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice.

LĂSAȚI UN MESAJ