15.7 C
Timișoara
sâmbătă 2 decembrie 2023

Colterm se laudă ca are ,,iarna sub control!” Norocul timișorenilor e că anul acesta iarna nu se prea arată

Începând de la miercuri, 1 noiembrie 2023, Colterm a reluat furnizarea încălzirii în regim continuu, în toată Timișoara, la parametri corelați cu temperaturile exterioare diurne și nocturne.

Compania de termoficare a Primăriei Timişoara, Colterm, a finalizat pregătirile pentru sezonul de încălzire 2023-2024, atât din perspectiva funcționării instalațiilor de la CET-uri, cât și din cea a aprovizionării cu combustibilul necesar producerii energiei termice.

Toate cele trei cazane de la CET Sud sunt funcționale, iar de luni, 6 noiembrie, va porni și un cazan pe cărbune.

Astfel, de miercuri, 1 noiembrie 2023, Colterm a reluat furnizarea încălzirii în regim continuu, în toată Timișoara, la parametri corelați cu temperaturile exterioare diurne și nocturne.

La cărbune avem în stoc 95.600 de tone (faţă de 52.004 de tone în perioada similară a anului trecut); aprovizionarea cu cărbune este constantă, astfel încât să avem asigurat necesarul pentru tot sezonul rece. La gaz înmagazinat avem 129.671,5 MWh (faţă de 38.585 MWh, la sfârşitul lui octombrie 2022). Urmărim permanent evoluţia vremii, iar în funcţie de prognoza meteo, vom ajusta parametri de furnizare a căldurii. În cursul zilei de azi, echipele noastre mai intervin pentru eliminarea unei avarii care afectează o parte din zona centrală a oraşului, până la Pădurea Verde”, a afirmat Cristian Amza, administratorul special al companiei de termoficare Colterm, aflată în insolvenţă.

Colterm Timişoara furnizează căldură şi apă caldă pentru peste 50.000 de abonaţi, inclusiv şcoli şi spitale.

În cursul zilei de miercuri, 1 noiembrie 2023, echipele Colterm mai intervin pentru eliminarea unei avarii care afectează o parte din zona centrală a orașului, până la Pădurea verde. De asemenea, în zona Soarelui, la PT 94, se află în curs de finalizare lucrări la rețeaua de apă caldă, prin care se schimbă un tronson de 160 de metri.

În 2023, Colterm a efectuat lucrări de reparații și înlocuiri conducte de recirculare pentru apa caldă pe o lungime de 1.230 metri.

Le mulțumim abonaților noștri pentru încredere, sens în care trebuie să menționăm racordarea, în acest an, a două noi importante obiective: maternitatea Spitalului Județean de Urgență Pius Brânzeu (clădire nou-construită și dotată cu modul termic) și rebranșarea la rețeaua de termoficare în sistem centralizat a unui imobil cu destinația afterschool”, a mai spus Amza.

Începând cu data de 14 noiembrie 2023, casieria din Iulius Mall își încetează activitatea. Pentru operațiuni cu numerar rămâne disponibilă exclusiv casieria de la sediul central, din str. Episcop J. Lonovici nr. 4.

Sursa: https://adevarul.ro/

Alte subiecte :

Citește și :