Colterm rămâne fără director general! Care ar fi motivele demisiei acestuia

107

Directorul societăţii de termoficare Colterm, din Timişoara, Petre Nenu, şi-a înaintat demisia miercuri, transmite News.ro. Anunţul a fost făcut de viceprimarul Cosmin Tabără care este de părere că demisia vine pe fondul unei temeri că se apropie termenul până la care trebuie achiziţionate noi certificate de poluare (EUA).

Într-o postare de miercuri, pe pagina de Facebook, viceprimarul liberal al municipiului Timişoara, Cosmin Tabără a anunţat că Petre Nenu a demisionat.
„Norocul unei ierni cu temperaturi ridicate a reprezentat o şansă pentru timişoreni. Dar iarna posibil ca doar de acum să înceapă… Din toate punctele de vedere. Unul dintre oamenii cerebrali din Colterm, directorul general, a ales să plece prin demisie. O demisie care vine pe fondul unei temeri că se apropie 30 aprilie şi nimeni nu-l asigură de existenţa fondurilor necesare achiziţionării certificatelor EUA, riscul de a răspunde personal pentru neimplicarea altora în acest program. Implicarea înseamnă fapte concrete şi nu poveşti. Căldura din apartamente, şcoli, spitale este vitală pentru viaţa timişorenilor mai mult decât pozele pozitive de pe facebook! Prefer poze din depozitul de cărbuni, din păcate nu prea văd. Avem platforma luată cu mare fast, dar aducem cărbune din Ungaria, posibil prin Motru? Sper că este reală platforma de la Motru şi nu una online… Lăsând gluma la o parte, situaţia nu stă bine. Sunt câteva persoane care se zbat şi unele care doar mimează salvarea acestei societăţi. E nevoie de mai mult, e nevoie de asumare şi de dat cu pumnul în masă dacă trebuie. Timişoara nu mai poate trece prin ce s-a întâmplat iarna trecută, a fost o ruşine şi o suferinţă şi măsuri nu s-au luat împotriva celor care au spus că ştiu ce au de făcut, dar doar au reuşit să încurce!”, a transmis viceprimarul Timişoarei Cosmin Tabără.
În luna februarie va fi anunţat numărul certificatelor de poluare aferente anului 2022 pe care compania de termoficare din Timişoara, aflată în insolvenţă, trebuie să le cumpere, iar acestea trebuie achitate până cel târziu la data de 30 aprilie. Dacă aceste certificate nu vor fi achiziţionate, Colterm se va afla în cel de-al treilea an consecutiv când nu cumpără aceste certificate, ceea ce va duce la o a treia amendă din partea Administraţiei Fondului de Mediu.
Până acum au fost date două amenzi, de 21 milioane de euro, respectiv 14,5 milioane de euro. Ambele amenzi au fost contestate în instanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ