Colterm continuă să strângă datorii. Datele sunt ţinute secrete

189

Societatea e termificare din Timişoara, Colterm SA, se chinuie în continuare să reducă din datorii. În ultimii 10 ani compania s-a aflat permanent într-o situaţie financiară grea, iar acum gaura se măreşte. Colterm a pierdut un proces cu Complexul Energetic Oltenia, căruia trebuie să îi achite 18 milioane de lei.

Acum, conducerea Colterm încearcă să obţină un credit pentru a-şi plăti din datorii. Nu este deloc uşor, pentru că societatea mai are un credit de achitat în valoare de 70 de milioane de lei, credit luat de la Trezorerie. Acum, autorităţile încearcă să obţină o linie de credit de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Primarul oraşului, Nicolae Robu, recunoaşte că este nevoie de un nou credit, dar nu divulgă suma totală datoată de Colterm altor părţi.

“Conducerea Colterm face diligenţe continue pentru a împumuta de undeva, să ia un credit, pentru că altfel nu se descurcă. Este păcat să nu salvăm Coltermul, pentru că după ce trece anul 2016, Coltermul va fi o firmă viabilă”, a spus Nicolae Robu.

La fnalul anului trecut Colterm avea către ANAF datorii de peste 12 milioane de lei. Pentru a plăti restanţele, regia a beneficiat de o eşalonare. Însă pentru sezonul rece, care nu s-a încheiat încă, are nevoie de 73 de milioane de lei pentru a nu întrerupe furnizarea agentului termic către cele 65.000 de apartamente pe care le deserveşte sistemul centralizat.

LĂSAȚI UN MESAJ