Colegiul Naţional Bănăţean – începutul noului an şcolar la unul dintre cele mai bune licee din Timişoara-foto-video

574

Festivitatea de deschidere a noului an şcolar a început dis-de-dimineaţă de la ora 8 şi jumătate. Discursul festiv a fost susţinut de domnul director al Colegiului Bănăţean, Sorin Gabriel Ionescu, alături de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi de capi ai Bisericii Ortodoxe, în frunte cu episcopul – vicar Paisie Lugojanul. Printre invitaţi s-au mai numărat şi rectorul Universităţii de Vest, Marilen Pirtea, Secretarul de Stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, Petru Andea, respectiv deputații Bianca Gavriliţă și Adrian Pau.

La ceremonia la care au luat parte peste 2400 de elevi, alături de părinții și de rudele acestora, adunaţi în campusul colegiului, au fost citite şi poezii de către elevi actuali sau de foşti elevi ai colegiului. Publicul a fost încântat şi de discursul pe care l-au oferit două tinere absolvente eminente ale Colegiului Naţional Bănăţean. Una dintre tinere, studentă a Universităţii Oxford din Regatul Unit al Marii Britanii a mărturisit, în timpul interviului de admitere, că “şcoala românească are foarte multe avantaje, în ideea că facem multe materii, iar profesoarele de acolo au fost foarte impresionate să vadă copii din România care vin la interviu şi sunt foarte bine pregătiţi din mai multe puncte de vedere şi dezvoltaţi pe mai multe arii”.

Cât despre elevi, directorul colegiului a transmis încurajări şi susţinere: “Începe un an şcolar nou. Începe un an în care cu toţii suntem plini de aşteptări. Cu toţii aşteptăm rezultate foarte bune. Mesajul trebuie să fie foarte scurt: muncă, muncă şi iar muncă. Rezultatele bune se obţin prin învăţare, prin muncă şi câteodată şi prin sacrificii”.

Festivitatea s-a terminat la ora 10.00, iar elevii, împreună cu părinţii, au păşit din nou, sau pentru prima dată, pe culoarele Colegiului Naţional Bănăţean.

Andreea Luigia Borcilă

LĂSAȚI UN MESAJ