Colecția de ,,tudorisme”, acum și într-o carte care promite să devină bestseller! foto-video

536

Sâmbătă după-amiază, Târgul de carte Bookfest a fost gazda lansării unei cărţi unice până acum, al celui mai tânăr autor „faraonul” Tudor Şerban, ce l-a avut ca şi „scrib” pe tatăl său Robert Şerban, „Tata, eu vorbesc serios”, ce a văzut lumina tiparului la Editura Polirom.

Tudor Șerban, cel mai tânăr autor, debutează la Bookfest cu volumul ”Tata, eu glumesc serios!”.Still003

În carte se află expresiile lui Tudor Şerban, de numai 7 ani, adunate de către Robert Şerban, timp de 4 ani, adică de la 2 ani şi până la 6 ani, cuvinte, unele poticnite, altele inventate, expresii din „convorbirile” lui Tudor cu tatăl său, care nu sunt altceva decât nişte „perle”, după cum spunea şi Robert, cuvinte „pline de saft, pline de miez, pline de umor, fiindcă, copiii spun lucruri extraordinare”. Robert spunea că mulţi dintre părinţii actuali, unii ori nu bagă în seamă „gângurelile” copiilor când sunt mici, ori le trec cu vederea şi doar zâmbesc la ele.

Tudor Șerban, cel mai tânăr autor, debutează la Bookfest cu volumul ”Tata, eu glumesc serios!”.Still017

Sunt cele două categorii, însă mai există şi o a treia categorie, cea de care ne-am lovit astăzi, care le mai şi notează, şi uneori le mai şi publică. Printre „tudorismele” din carte se află şi desene, nu numai expresii ce uneori îţi taie respiraţia, şi ori nu-ţi mai găseşti replica şi rămâi cu gura căscată, ori dai la întâmplare un oarecare răspuns.

„O carte care se întinde pe o perioadă de mai bine de 4 ani, în care acest puşti, dragul meu fiu, a spus o grămadă de lucruri pline de miez„ a spus Robert Şerban.

L-am întrebat pe Tudor, dacă el tot timpul glumeşte serios, şi foarte senin, mi-a răspuns că: Da. Iar când l-a întrebat care e pe moment prima lui farsă, mi-a răspuns că a uitat-o acasă, deci nu o avea cu el….Robert Şerban continuă să noteze și acum „glumele serioase” ale fiului său, pentru ca atunci când va fi mare, să se descopere singur în cuvintele lui spuse cu mulţi ani în urmă.

31131071_10210970287924466_6198044056199626752_n

Atât Robert Şerban, cât şi Tudor Şerban au decis ca o bună parte din drepturile de autor să se îndrepte spre o Casă de Copii, ceea ce vor dori să o facă personal prin cadourile ce le vor duce, celor mai puţin fericiţi.

Au vorbit despre carte Adriana Babeţi şi Marcel Tolcea.

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ