Colectarea deșeurilor voluminoase de către RETIM

71

Una din problemele sufocante, chiar la propriu, ale municipalității sunt rampele de gunoi în care predomină gunoaiele voluminoase. Nu există zonă care să nu aibă mormane de astfel de deșeuri de dimensiuni mari. Sunt în general rezultate din mobilierul dezafectat.

Dulapuri, fotolii, saltele sau scaune se pot vedea la tot pasul, pe domeniul public. Chiar dacă nu sunt foarte grele, aceste deșeuri de cele mai multe ori ocupă spațiu și îngreunează procesul de colectare obișnuită a deșeurilor. Iar acum la început de primăvară locuitorii se grăbesc să scape de astfel de obiecte ce le sunt inutile în locuințe.

Ce sunt deșeurile voluminoase? Sunt deșeuri solide de mari dimensiuni (mobilier, obiecte de uz-casnic și sanitar, saltele, etc.), care nu pot fi preluate cu sistemele obișnuite de colectare a deșeurilor municipale, neasimilabile deșeurilor menajere.

Retim face eforturi pentru a debarasa orașul de aceste obiecte. Dar munca este mai anevoioasă decât la alte feluri de gunoaie. Aceste tipuri de deșeuri vor fi preluate exclusiv în cadrul campaniilor trimestriale de colectare, care sunt anunțate explicit în mass-media, pe pagina oficială de Facebook și pe www.retim.ro la secțiunea Știri.

Colectarea acestor deșeuri se va face prin aportul voluntar al clienților în locațiile specificate în programul fiecărei campanii trimestriale.

Depozitarea deșeurilor voluminoase pe domeniul public este ilegală și se sancționează conform legislației în vigoare de către organele abilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ