Cod galben și portocaliu de fenomene meteo periculoase pentru județele din Banat! Pentru ce periadă este valabilă avertizarea meteorologilor?

1019

Conform Administrației Naționale de Meteorologie începând din această seară, 28 octombrie a.c., până duminică, 29 octombrie, ora 10.00 vor fi intensificări temporare ale vântului, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare la munte.

Astfel, județul Timiș (aproximativ 90% din suprafață) se află sub cod galben de fenomene meteo periculoase, iar partea de Est a județului, se află sub cod portocaliu în intervalul menționat.

Județul Caraş-Severin se află sub COD PORTOCALIU – avertizare meteorologică valabilă în intervalul 29.10, ora 10.00 – 30.10.2017, ora 23.00: vânt puternic, ninsori viscolite, strat consistent de zăpadă, în zonele montane. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin s-a întrunit astăzi, 28 octombrie a.c., în şedinţă extraordinară, pentru a stabili măsurile necesare pentru asigurarea unui răspuns eficient şi unitar de către structurile responsabile în gestionarea situaţiilor de urgenţă cauzate de manifestarea unor fenomene meteo periculoase.

Județul Arad se află sub COD GALBEN de vreme severă pentru tot județul și COD PORTOCALIU de vreme severă pentru o parte din județ, în special zona de munte, începând de mâine, 29 octombrie a.c. Inspectoratul pentru Situații de Urgență ” Vasile Goldis ” Arad recomandă populației să se informeze privind viabilitatea căilor de comunicații pe timpul deplasărilor, să asculte mesajele autorităților și să se protejeze.

Urmare a acestor avertizări, să se renunțe la excursiile pe jos în zona de munte iar în cazul în care sunteti surprinși de fenomenele meteorologice periculoase să vă adăposți în locuri sigure.

LĂSAȚI UN MESAJ