Coaliţia PSD-PNL numeşte încă doi politruci în instituţii cheie ale statului, ANRE şi CNCD

54

USR acuză că PSD continuă, cu susţinerea PNL şi aprobarea tacită a preşedintelui Klaus Iohannis, acapararea tuturor instituţiilor cheie ale statului, numind miercuri doi politruci în conducerea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), respectiv a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), transmite News.ro.

„PSD a mai băgat azi o fisă şi l-a numit pe Iulian Iancu în conducerea ANRE. Stau şi mă întreb ce cheiţă l-a întors pe domnul Marcel Ciolacu pentru a se răzgândi complet, în doar cinci luni, în privinţa lui Iulian Iancu. Atunci, nu-l susţinea pentru această funcţie, avea dubii că este omul potrivit. Şi preşedintele Iohannis, care este acum partenerul PSD, spunea că Iulian Iancu periclitează relaţiile cu statele occidentale, motiv pentru care nu l-a numit în funcţia de vicepremier în Guvernul Dăncilă. Să nu uităm că Iulian Iancu este cel care a promovat mai multe legi care ne-au făcut mai dependenţi de gazele ruseşti, inclusiv legea offshore modificată recent. Ce va face Iulian Iancu la ANRE? Va câştiga un salariu de 9.000 de euro pe lună. Adică, pe restul de mandat pe care îl are va câştiga 324.000, fără să ia decizii în interesul consumatorilor care plătesc facturi enorme la energie, fără să susţină măsuri pentru încurajarea investiţiilor, fără să urmărească asigurarea securităţii energetice. PSD continuă să creeze milionari în euro la stat, populând toate instituţiile cheie în stat cu politruci, cu oameni a căror singură calitate este promptitudinea în a răspunde ordinelor primite. Pentru numirile făcute astăzi vor trebui să răspundă în faţa cetăţenilor PSD, PNL, UDMR şi AUR”, a afirmat Cristina Prună, deputat USR şi vicepreşedinte al Comisiei de industrii din Camera Deputaţilor, potrivit unui comunicat de presă al USR.

Iulian Iancu – validat după un simulacru de dezbatere în Comisiile reunite pentru industrii prin voturile parlamentarilor Coaliţiei PSD-PNL-UDMR, dar şi ai AUR – ajunge în conducerea ANRE în locul lui Alexandru Stănescu, fratele baronului PSD de Olt Paul Stănescu, nevoit să părăsească funcţia după ce USR a atacat la Curtea Constituţională numirea sa de către Parlament, adaugă sursa citată.

Cu alte cuvinte, în ultimele şase luni, PSD a numit doi politruci în conducerea instituţiei care gestionează o piaţă de miliarde de euro şi care ar trebui să vegheze la servicii de calitate pentru consumatorii români.

La polul opus, pentru funcţia de membru în Comitetul de reglementare al ANRE USR l-a propus, în urma unui amplu proces de selecţie deschis tuturor profesioniştilor din domeniu, pe Florian Munteanu, un profesionist cu peste 20 de ani în domeniile energiei şi finanţelor în organizaţii de top şi în mediul antreprenorial.

Detalii, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ