CNAIR vrea să deschidă lotul 3 al tronsonului de autostradă Lugoj-Deva, vineri

492

Finalul acestei săptămâni poate aduce bucurie șoferilor care folosesc autostrada din vestul țării. Autoritățile de la București vor să deschidă traficului lotul 3 din tronsonul de autostradă Lugoj-Deva, vineri, 20 decembrie, potrivit unor surse din cadrul Companiei de Drumuri.

Nimic nu este, însă, sigur, pentru că pe acest lot au fost descoperite mai multe neconformități care sunt acum remediate. De asemenea, au fost identificate probleme și la podul peste Mureș, care sunt și ele în reparații, acum.

”În raportul preliminar al Expertizei tehnice a lucrărilor de drum de la lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, întocmit de către IPTANA, s-a constatat o funcționare defectuoasă a aparatelor de reazem de la Podul peste râul Mureș acestea fiind ieșite în afara marginii plăcii metalice, către râu. Astfel, CNAIR SA a semnat contractul “Repoziționare/înlocuire aparate de reazem la Pod pe Autostrada Lugoj – Deva, Lot 3, km 69+105, peste râul Mureș” cu Societatea TKT TEHNOLOGII SI TENSIONARI IN CONSTRUCTII SRL, valoarea contractului fiind de 280.000,00 lei fără TVA. De asemenea, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor și s-a predat amplasamentul constructorului, lucrările fiind in plină desfășurare. Termenul contractual de finalizare a lucrărilor este de 20 de zile în condiții meteo favorabile. Reamintim, CNAIR a semnat contractul pentru Realizare Expertiză Tehnică a lucrărilor de artă proiectate și executate în cadrul contractului “Proiectare și Execuție Autostrada Lugoj – Deva, lot 3 km 56+220 – km 77+361”, având o durata de 90 de zile de la Data de Începere a Contractului. În data de 9 decembrie 2019, a fost transmis Raportul final de Realizare Expertiză Tehnică a lucrărilor de drum proiectate și executate a fost transmis de către IPTANA. În prezent, CNAIR analizează raportul final al Expertizei tehnice a lucrărilor de drum și așteaptă raportul final al experizei tehnice a lucrărilor de artă. În funcție de concluziile și recomandările raportelor finale ale expertizelor, CNAIR va lua o decizie privind finalizarea lucrărilor rămase de executat, în regie proprie sau prin contractarea lor”, a tansmis CNAIR.

Dacă toate aceste probleme se rezolă, atunci șoferii vor putea circula de vineri pe autostradă, direct de la Sibiu la Nădlac II, cu o singură coborâre și urcare pentru a ocoli porțiunea de 13 kilometri din lorul II, segmentul unde se vor construi ecoductele.

1 COMENTARIU

  1. Bine, dar stie cineva daca s-a facut receptia la nodul Holdea ? Independent de LD3 pentru ca este contract distinct, fara receptia acestui nod nu se poate intra-iesi pe lot in cele doua capete. Desi cu acest nod nu au fost probleme structurale, ci doar probleme de curatenie amplasament, au trecut cca. 30 de zile de la data in care executantul trebuia sa notifice beneficiarul ca a remediat aceste probleme. Greu se misca lucrurile.

LĂSAȚI UN MESAJ