CNAIR a depus cererea de finanțare pentru drumul expres Lugoj – Craiova

98

CNAIR a depus, în această lună, cererea de finanțare pentru studiul de fezabilitate pentru drumul expres Lugoj – Drobeta Turnu Severin – Craiova.

Banii ar urma să vină din Programul Operațional Imfrastructură Mare. Potrivit companiei de drumuri, SF-ul costă peste 130 de milioane de lei și ar urma să fie realizat în 27 de luni.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă asigurarea infrastructurii și serviciilor capabile să fie suportul activității economice și sociale, pentru îmbunătățirea calității vieții. Strategia privind infrastructura rutieră din România are în vedere preluarea eficientă a traficului, dezvoltarea regională echilibrată, eliminarea decalajelor și aplicarea unui sistem eficient de gestionare și întreținere a tuturor drumurilor naționale”, aflăm de la CNAIR.

La începutul lunii trecute, ministrul TRansporturilor, Cătălin Drulă, anunța demararea licitației pentru proiectarea drumului ce ar urma să lege Lugojul de Craiova. „Licitația are la bază noul caiet de sarcini cu termene și plăți mult mai clare, care să nu mai rezulte în sincope la derulare.

Din contract va reieși un studiu de fezabilitate cu grad foarte mare de detaliu, așa-numitul <<preliminary design>> (proiect tehnic preliminar), astfel încât o licitație design&build ulterioară să aibă majoritatea riscurilor (de ex. geotehnice) eliminate, dar să permită inovație și adaptare la tehnologia constructorului”, a transmis Drulă.

Drumul va avea 250 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ