Clujul le-a stricat startul de campionat

85

”Leii” bănățeni au ratat startul stagiunii. BC SCM Timișoara a avut ghinionul să înfrunte în primul joc al sezonului principal candidată la câștigarea titlului, U BT Cluj-Napoca, în fața căreia s-a înclinat cu 82-97.

Proaspăta câștigătoare a Supercupei României nu i-a lăsat nicio șansă Timișoarei la debutul în noua ediție a Ligii Naționale. Cu un buget mult superior și cu un lot pe măsură, U BT Cluj-Napoca a fost o nucă prea tare pentru BC SCM în prima rundă. Cu un pivot de Euroligă, în persoana lui Vlad Moldoveanu adus în vară, alături de alte piese grele ca Adamovic sau Dykes, Clujul arată ca principala pretendentă la titlu.

Trupa lui Nenad Mandic a încercat să ofere o replică pe măsură adversarei, dar defensiva a funcționat pe avarii. Fără aproape nicio recuperare defensivă deși îi are în componență pe doi dintre cei mai înalți oameni din campionat, Drăgușin și Diaz, BC-ul a servit pe tavă adversarului cât mai multe mingi pentru finalizare.

Un prim sfert echilibrat încheiat 23-19 pentru oaspeți a fost urmat de un parțial la fel de strâns, 24-22 pentru ardeleni. În sfertul trei însă Clujul a menținut tempoul, în timp ce gazdele s-au poticnit în ofensivă și au pierdut alte 10 lungimi (15-25). În ultimele 10 minute diferența a atins maximul de 25 de puncte pe tabelă și lucrurile arătau tot mai rău. Norocul ”leilor” că antrenorul Mihai Silvășan a aruncat în luptă în ultimele pe tinerii jucători din lot și oaspeții s-au oprit la 3 puncte de rușinosul prag al celor 100 de puncte încasate.

Fostul internațional Mihai Silvășan, în prezent antrenor al lui U, a punctat la final: ”Ne-am temut de acest meci pentru că nu știam cum vor reacționa elevii mei după câștigarea Supercupei. Am fost profesioniști și ne-am făcut treaba cum trebuie și de aceea nici nu am avut prea multe probleme astăzi. Sunt convins că Timișoara va arăta că este o echipă bună”.

Omologul său de pe banca BCT-ului, Nenad Mandic, s-a plâns pentru modul în care s-a prezentat defensiva sa: ”Am întâlnit un adversar bun, cu câțiva jucători foarte buni. Dar noi i-am ajutat cu defensiva care nu a fost la nivelul din pregătiri când a jucat bine. Vom analiza și vedem unde s-a greșit, avem cinci zile să pregătim meciul următor”.

BCT: Cakarevic – 17 puncte, Calotă – 17 puncte, Komatina – 15 puncte, Jeremic – 15 puncte, Diaz – 11 puncte, Păun – 4 puncte, Otasevic – 3 puncte.

U Cluj: Dykes – 22 puncte, Moldoveanu – 22 puncte, Rasic – 15 puncte, Barro – 11 puncte, Adamovic 9 puncte, Pustozvonov – 6 puncte, Jucan – 6 puncte, Torok – 6 puncte.

Pentru timișoreni urmează în 24 septembrie deplasarea de la Dinamo București.

Ligă în format redus

Liga Națională de baschet masculin a debutat cu 11 echipe la start. Asta pentru că CSM Ploiești s-a retras din competiție chiar în ziua debutului și a forțat forul național să gestioneze situația cu 11 formații. Zvonurile despre retragerea prahovenilor persistau de ceva vreme însă confirmarea oficială a venit în ultima clipă.

În aceste condiții toate echipele vor câștiga la masa verde meciul contra ploieștenilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ