Clona din vamă. Ce au descoperit polițiștii de frontieră la autoturismul din imagine

3142

Poliţiştii de frontieră nu au parte doar de migranţi sau de traficanți de persoane şi marfă de contrabandă, la graniţele de vest ale țării. Aceştia au avut surpriza să descopere un autoturism clonat.

La punctul de trecere a frontierei din Cenad, vameşii au oprit la control un bărbat, cu cetăţie dublă bulgară şi ucraineană, în vârstă de 41 de ani, ce se afla la volanul unui autoturism marca Toyota RAV 4, înmatriculat în Spania.

„La solicitarea poliţiştilor de frontieră, pe lângă documentele de identitate, şoferul a prezentat şi certificatul de înmatriculare, document care avea însemnele autorităţilor spaniole. La controlul specific, lucrătorii noştri au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document original, aflat în uz, acesta fiind fals. Totodată, în urma extinderii cercetărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul din punctul de frontiera are aceleaşi elemente de identificare cu un alt autoturism care se află în circulatie Spania, în posesia proprietarului”, transmit poliţiştii.

Şoferul le-a spus vameşilor că a fost angajat de un cunoscut să treacă autoturismul peste graniţă în Ungaria, pentru o sumă de bani şi că nu ştia că autoturismul condus este o “clonă”. Mașina, în valoare de aproximativ 117.000 de lei, a fost indisponibilizată la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ