Clinica de Chirurgie Vasculară, cea mai tânără și mai modernă secție de la Spitalul Județean Timișoara. Cu ce se laudă medicii-VIDEO

1864

Cea mai tânără secție din cadrul Spitalului Județean Timișoara a împlinit, astăzi, zece ani de existență. Este vorba de Clinica de Chirurgie Vasculară, în care sunt operați anual aproape 1.900 de oameni din tot vestul țării, care riscă să le fie amputate picioarele sau mâinile.

Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, spune că, în acest an, s-a reușit realizarea a două lucruri foarte importante pentru secție.

Am introdus tehnica de chirurgie endovasculară cu mari eforturi, dar avem și primele succesuri. Este tehnica de a desfunda vasele de sânge minim invaziv, ce este folosită în Europa de către chirurgii vasculari de peste 20 de ani. De asemenea, în ianuarie am inaugurat cea mai mare parte din clinica renovată„, a declarat, astăzi, medicul Mihai Ionac.

Șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară povestește că la început secția era formată din două saloane în care se aflau 11 paturi, iar cei trei medici angajați efectuau 180 de operații anual. În prezent se realizează aproape 1.900 de operații anual. Aici lucrează opt medici, plus 19 medici rezidenți.

Sunt și câteva lucruri de rezolvat. Ne plângem de spații, avem nevoie de mai mult spațiu, am avea nevoie de finanțare mai mare și mai avem nevoie vitală de câteva dotări care ne-ar crește posibilitățile terapeutice semnificativ„, a mai precizat Mihai Ionac.

LĂSAȚI UN MESAJ