1.5 C
Timișoara
vineri 8 decembrie 2023

Clădirea-monument istoric în care funcționează Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie a căpătat noi straie

Comunitatea academică din Universitatea de Vest din Timișoara susține principiul prin care educația și cercetarea reprezintă energia necesară dezvoltării viitoare a comunității, astfel că devine vitală și dezvoltarea infrastructurii universitare, pentru o extindere rapidă a funcționalităților, oferind un cadru modern și util pentru viața academică.

Joi a avut loc într-un cadru festiv evenimentul de inaugurare a spațiului aflat pe strada str. Pestalozzi nr.16, în cadrul proiectului: „Reabilitarea acoperișului și fațadelor Facultății de Chimie, Biologie și Geografie”.
Sediul, aflat într-o clădire încărcată de istorie ce slujește învățământului de multe decenii, a avut parte de un moment inaugural. Reabilitarea a beneficiat e un proiect derulat de Universitatea de Vest din Timișoara împreună cu ADR Vest.
La eveniment a participat rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, alături de reprezentanți ai ADR Vest și din partea altor instituții partenere, studenți, cadre didactice și invitați.

La evenimentul de inaugurare au participat: rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, reprezentantul ADR Vest, Nicolae Munteanu, Directorul General al UVT, Laurențiu Georgescu, prorectorul Conf. Univ. Dr. Cătălina Ancuța, prorectorul Prof. Univ. Dr. Flavia Barna, Prof. Univ. Dr. Habil. Nicoleta Ianovici, decanul Facultății de Chimie, Biologie și Geografie, Prof. Univ. Dr. Anton Trăilescu, Președintele Senatului UVT, Prof. Univ. Dr. Nicoleta-Claudia Moldovan, Vicepreședintele Senatului UVT, precum și alte instituții partenere, studenți, cadre didactice și invitați.


Cu o valoare totală de 6.748.978,11 lei, din care 6.342.351,66 lei valoarea finanțării nerambursabile și 406.626,45 lei contribuția universității, proiectul de reabilitare a vizat imobilul amplasat în zona centrală a orașului, pe strada Pestalozzi, nr. 16, o construcţie de patrimoniu edificată de Josef Kremer senior în 1901, după proiectul arhitectului Ernest Gotthilf din Viena, având inițial utilitatea de orfelinat: Orfelinatul «Gisella» din cartierul Fabric. Clădirea este în prezent sediul Facultății de Chimie, Biologie și Geografie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, încadrată ca monument istoric.

Alte subiecte :

Transport public gratuit în acest weekend

Ca urmare a adresei cu nr. 5397/05.12.2023, transmise de către A.D.I. - Societatea Metropolitană de Transport Timișoara, în vederea sprijinirii evenimentelor...

Premiile Academiei Române merg la universitarii timișoreni Adina Chirilă și Mircea Mihăieș

Premiile Academiei Române: profesorul universitar și criticul literar Mircea Mihăieș a fost laureatul Premiului „Titu Maiorescu”, iar conferențiara universitară Adina Chirilă a fost laureată...

Citește și :