CJ Timiș construiește un heliport la Aerodromul Cioca

87

Timișoara va beneficia de un heliport la standarde înalte, în cadrul Aerodromului Cioca, în urma unei investiții a Consiliului Județean, prin Direcția de Prestări Servicii (DPS).
Contractul de execuție a fost deja semnat, urmând ca în data de 10 octombrie să înceapă lucrările efective. Serviciile achiziționate prevăd și asigurarea unor utilaje, echipamente tehnologice și funcționale cu montaj (grup generator de avarie, lămpi balizaj, sistem luminos de aliniere la decolare, sistem APAPI, proiectoare, semnalizatoare, balizaje conice, etc.).
Pe heliportul care urmează a fi construit va putea ateriza chiar și cel mai mare elicopter din dotarea Forțelor Aeriene Române. Acesta va putea fi folosit și pentru operațiunile de salvare de tip Medevac și SMURD. Noul heliport va spori gradul de disponibilitate a serviciilor medicale, printr-o mai bună acoperire a teritoriului și reducerea timpilor de răspuns în situații de urgență. De asemenea, obiectivul va putea genera venituri la bugetul județului prin utilizarea heliportului de către persoane private.
Suma investită în primă fază este de 1.6 milioane lei, iar în perioada imediat următoare, DPS Timiș va lansa o nouă procedură de achiziție, de această dată fiind vorba de dotările necesare operaționalizării heliportului și pistei de rulare din incinta aerodromului. Odată cu recepția lucrărilor de amenajare, vor fi depuse către Autoritatea Aeronautică Civilă toate documentele necesare în privința autorizării și certificării celor două obiective.