Ciuperci uriașe găsite într-o pădure: „Bătrânii din sat au spus că nu au mai văzut aşa ceva niciodată”

230

Ploile din ultima perioadă au adus belşug în pădurile patriei şi i-au ajutat pe culegătorii de ciuperci să găsească exemplare care mai de care mai mari şi mai frumoase. Este şi cazul unui bărbat din Dej, care a găsit într-o pădure din apropierea oraşului zece ciuperci gigant, care au un diametru de aproximatic 40 de centimetri şi peste un metru în circumferinţă.

Mai mari ca o minge de fotbal, ciupercile uriaşe sau Băşica Porcului, cum sunt denumite popular, sunt comestibile şi au o creştere accelerată. Într-o singură zi pot ajunge chiar şi la câteva kilograme.

Când m-am apropiat am găsit exemplarele astea superbe. Bătrânii din sat au spus că nu au mai văzut aşa ceva niciodată.

Captura impresionantă a fost făcută într-o pădure din apropierea oraşului Dej. Pe o rază de câţiva metri, bărbatul a găsit nu mai puţin de zece astfel de ciuperci.

Din cauza mărimii, nu toată lumea are curajul şi de a le gusta. Iar cei care se încumetă trebuie să ştie că opţiunile în ceea ce priveşte gătitul sunt limitate.

E prima oară când găsesc şi nu ştiu cum se conservă şi în afară de a le găti pane nu mai ştiu altă mâncare, dar o să mă documentez.

Exemplarele găsite de barbăt nu sunt printre cele mai mari, pentru că la maturitate, o ciupercă din această specie poate atinge chiar şi un metru în diametru şi aproape 20 de kilograme.
Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ