Cîţu, despre valul 4 al pandemiei: Sistemul de sănătate va face faţă

27

Premierul Florin Cîţu a afirmat că sistemul de sănătate va face faţă valului 4 al pandemiei, menţionând că autorităţile au un plan pentru a transforma mai multe spitale, în special în Bucureşti, în spitale 100 COVID.

Florin Cîţu a fost întrebat luni ce soluţii are Guvernul în condiţiile în care spitalele sunt aglomerate de pacienţi COVID.  “Ministerul Sănătăţii a venit cu mai multe soluţii, sunt mai multe spitale care se transformă în spitale COVID, soluţiile sunt în continuă mişcare, am crescut numărul de paturi de la 600 la peste 1200, ţinta ar putea fi 2.000 de paturi, dar acestea sunt soluţiile pe termen scurt. Majoritatea covârşitoare, peste 99% dintre persoanele care astăzi se îmbolnăvesc, se infectează cu COVID, sunt persoane nevaccinate”, a transmis premierul.
El a precizat că sistemul de sănătate va face faţă valului 4 al pandemiei.  “Vom face faţă, sistemul de sănătate va face faţă. E adevărat că nu a pornit cum trebuia, nu cred că valul 4 a fost pregătit cum trebuia, dar acum de când e domnul ministru Cseke lucrurile merg mai bine şi veţi vedea că vom face faţă. (…) Avem un plan pentru a transforma mai multe spitale, şi în special în Bucureşti, în spitale COVID, 100%  COVID, mai sunt şi celelalte TIR-uri pe care le vom folosi. Sunt soluţii pe care le vom folosi, dar în acelaşi timp este clar că trebuie să avem soluţii şi pe termen lung şi asta înseamnă investiţii”, a transmis Florin Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ