Circulaţia trenurilor prin Timişoara va fi blocată în zona Jiul. Nimeni nu ştie când!

267

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, laudă în continuare ritmul în care se lucrează la Pasajul Jiul. Edilul şef susţine că în curând se va efectua cea mai grea manervă, aceea de introducere a noii structuri de rezistenţă sun terasamentul căii ferate. Pentru acest lucru se va opri circulaţia trenuirlor timp de două zile, deşi la demararea lucrărilor constructorul susţine că şinele vor fi impracticabile maximum trei ore.

„Urmează să se efectueze operaţiile cele mai delicate. Se sapă la 4 metri adâncime în dreapta, cum se stă cu faţa spre Incuboxx, unde se va realiza trecerea, pentru a se face o fundaţie, un radier, care va avea 24 de metri lungime. Pe acest radier o să se construiască o casetă ca un ‘U’ răsturnat, care va fi împinsă apoi cu ajutorul unui utilaj care i se ataşează, şi care va disloca pământ de sub calea ferată, va fi împinsă până în poziţia în care va rămâne sub linii. Asta înseamnă că perturbarea pe calea ferată va fi una de scurtă durată. Se încearcă întreruperea pe calea ferată doar 48 de ore. Dislocarea nu se poate face din avans cu presiune foarte mare. Se apreciază că se va ajunge la mutarea acelei casete până în poziţia finală în acest interval de cel mult 48 de ore”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

În ceea ce priveşte strada Jiul, aceasta va fi deschisă abia în primăvara viitoare. Aici se desfăşoară şi organizarea de şantier pentru lucrările din pasaj. Acestea din urmă vor duce la o nouă configurare a circulaţiei din zonă, se va circula pe 5 benzi, trotuare şi piste de biciclete. Totul costă 17,7 milioane de lei, bani din bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ