Cioloș aruncă în pușcărie mafia pădurilor din tară. Valabil si pentru ,, tâlharii” pădurilor din Vest!

7108

Într-o intervenție făcută la TVR, premierul Dacian Cioloș prezintă planul guvernului de a face ordine în pădurile din România, defrișate sălbatic de mafia lemnului.

”Pregătim un pachet de măsuri care să limiteze defrişările ilegale şi care să permita statului un control mai strict al tăierilor în general. Un pachet care va include şi măsuri legislative, dintre care pe unele le-aţi văzut. Am adoptat o Ordonanţă de Urgenţă prin care am crescut nivelul sancţiunilor pentru cei care nu-şi fac treaba în a menţine în condiţii legale pădurile, în a păzi pădurile, în a le exploata legal. (…) Am venit cu o măsură de sprijin financiar pentru acea parte din pădurile private care sunt în afara oricărui control şi oricărei supravegheri. Am cerut să avem o legislaţie în aşa fel încât pe fiecare parcelă pe care se exploatează material lemnos să avem la capatul parcelei o pancartă pe care să scrie în baza cărei autorizaţii se fac tăieri, ce anume se taie, ce cantitate” .

Cu noile măsuri inițiate de Guvernul Cioloș, mafia defrișărilor ilegale va avea mari dureri de cap pentru că simpla obligație de a marca terenul cu informații despre autorizații este „criminală” pentru acești mafioți. Peste toate, introducerea tuturor parcelelor într-un sistem informatizat, va permite controlarea online a zonelor aflate în exploatare.

Mai rămâne să fie investigată averea tuturor pădurarilor și a președinților de Ocoluri Silvice, pentru a se vedea dacă aceasta este în acord cu sursele reale de venit ale acestora. Iar dacă nu, să fie confiscate, iar cei în cauză să fie cercetați penal.

În toată această nebunie a defrișărilor ilegale, trebuie subliniat un lucru dureros: nu doar firmele austriece sunt autoare ale dezastrului din pădurile României. La acesta a pus umărul o armată de români iresponsabili, lacomi, lipsiți de conștiință. Dacă s-a furat ca în codru, este în primul rând vina românilor!

Sursa: Cunoaşte lumea

1 COMENTARIU

  1. Facet in toate orasele depozite de lemne si carbune ca pe tinpul lui ceausescu si terminati cu samsari de lemne ca un camion de lemne de 5 metri cubi se vinde cu 2200 de roni

LĂSAȚI UN MESAJ