Ciocolata cu praf de aur sau pălincă de prune se prepară într-o localitate din România

134

După ce au locuit mai mulți ani în Belgia, o profesoară de pian și soțul ei care este fizician au hotărât să se stabliască în România și să își dechidă o afacere. Și pentru că, locul s-a dovedit a fi o adevărată inspirație au decis să se folosească și de produsele din zonă pentru a crea noi rețete de ciocolată.

Marie Carels are 69 de ani. S-a stabilit, în Gorj, împreună cu soţul său, în 2012. A investit 150.000 de euro într-o fabrică de ciocolată, scrie Digi24.

Pe lângă reţetele originale, proprietarii au mai adăugat şi palincă de prune din Gorj, dulceaţa din Topoloveni sau praf de aur.

„Reţetele originale, din Belgia. Din când în când, le mai adaptez, dar la bază este tradiţia belgiană. Cumpăr materia primă din Belgia, dar nuci, miere şi vişine iau din România”, spune Marie Carels, proprietara fabricii.

Afacerea merge bine, iar, în laboratoare, ciocolatierii muncesc la foc continuu. Comenzile s-au triplat în această perioadă.

„Vindem zece kilograme pe zi. Avem toate mărimile. Avem moşuleţ cu cărucior sau cu jocurile în braţe, reni, omuleţi de zăpadă”, spune Marie Carels, proprietara fabricii.

Spre exemplu  o figurină cu Moş Crăciun, măsoară aproape o jumătate de metru, are un kilogram şi jumătate, se prepară în 30 de minute şi costă 200 de lei.

Citește mai mult pe capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ