Ciocârlia, de ce NU trebuie vânată. Punctul de vedere al Grupului Milvus

784

În urmă cu ceva vreme, Ministerul Mediului a dat publicității cota de vânătoare pentru ciocârlia de câmp, mai precis, a fost vehiculat numărul de 440.000 de indivizi din această specie care pot fi împușcați începând cu septembrie 2019. Grupul Milvus condamnă în mod public această decizie deoarece vânătoarea acestei specii nu este, sub nicio formă, necesară, justificabilă, cuantificabilă.

Specialiștii grupului își exprimă îngrijorarea față de acest demers, pe care îl consideră unul neavenit deoarece în România nu există tradiția vânării acestei specii, menit să satisfacă nevoile mercantile ale unor vânători străini, în special italieni.

În acest moment, nu există nici un studiu sau o motivare științifică care să susțină cota emisă de minister, numărul fiind stabilit, practic, în funcție de dorința administratorilor fondurilor de vânătoare.
Mai mult, specia este în declin în toată Europa, în perioada 1980 – 2016, populația de ciocârlie înregistrând un declin de 53 la sută, conform cifrelor (EBCC/BirdLife/RSPB/CSO –

Species trends

Ciocârlia de câmp este o specie care se poate confunda relativ ușor cu ciocârlia de bărăgan, ciocârlia de stol, ciocârlan, fâsa de câmp – de altfel, specii pentru care vânătoare este INTERZISĂ! Ne exprimăm îngrijorarea că prin aprobarea acestei cote, și aceste specii sunt în primejdie, dat fiind faptul că cei care vânează ciocârlii nu sunt vestiți pentru etica vânătorească.

În anexe puteți observa cota la specia de ciocârlie de câmp, defalcate pe fonduri, respectiv județe, dar și răspândirea geografică a cotei din sezonul anterior.

Pentru mai multe detalii sau interviuri, vă stă la dispoziție Papp Tamas – 0720 530 117

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.