Cinicul ping-pong politic din Caraș-Severin acreditează încă o dată evidența că vorbim de găști politice și nu de partide

352

În profundul dispreț al alegătorilor onești, care au votat la 5 iunie, bandele politice din Caraș-Severin continuă să-și facă de cap, seria parcă interminabilă a boicotului constituirii Consiliului Local Reșița și a Consiliului Județean blochează din nou administrația locală. Dacă joi la ședința de constituire a Consiliului Local Reșița au absentat consilierii PSD, vineri, la multașteptata ședință a CJ nu s-au prezentat liberalii și cei de la UNPR. Alături de reprezentanții PNL s-au aflat însă cei de la PMP, fapt care prefigurează alianțele de moment.

O ședință ciudată, însă, în condițiile în care dr. Romeo Traian Dumitrescu, președintele interimar în exercițiu al CJ nici măcar nu fusese invitat de către secretarul județului, Darian Ciobanu. Dr. Dumitrescu, relaxat, fără cravată, pentru că știa că nu fusese invitat, nu avea nici numele său în zona uzuală pentru conducerea CJ. Prefectul județului, Florența Albu și secretarul județui, Darian Ciobanu, nu au putut decât să constate că ședința nu a întrunit condițiile de desfășurare, următoare întâlnire fiind programată, peste trei zile, luni, la aceeași oră, 10.

”Neprezentarea PNL la constituirea Consiliului județean o pun pe seama faptului că nu le-au ieșit jocurile, a declarat după ședința ratată, Ion Mocioalcă, președintele PSD Caraș-Severin. Declarațiile noastre au fost fără echivoc. Aș putea cataloga acest gest ca unul de iresponsabilitate politică. Prea mult timp a stat Coonsiliul județean fără conducere, fără acei 31 de consilieri care trebuie implicați până la ultimul în viața politică, socială și economică a județului. Așteptăm ziua de luni cu același calm, cu aceeași siguranță. Cât despre viitorii vicepreședinți, haideți să trecem peste alegerea președintelui și pe urmă să vedem, dar cred că va fi o surpriză.”

Ion Mocioalcă a respins orice legătură cu ce s-a întâmplat joi la Consiliul Local, atunci când aleșii PSD au boicotat ședința. Oricum, declarațiile liderului PSD suferă și ele de o anumită ipocrizie, pentru că ambele formațiuni au declanșat un păgubos ping-pong politic ce vădește în primul rând disprețul total față de cetățenii județului și consacră, fără tăgadă, realitatea că partidele politice funcționează după o organizare de SRL sau, dacă doriți, SA.

LĂSAȚI UN MESAJ