Cinema Dacia, focar de infecţie într-un cartier timişorean în apropierea zonei centrale-foto-video

673

Cartierul Dacia din Timişoara avea cândva un cinematograf care, odată cu schimbarea regimului, la fel ca şi restul cinematografelor din ţară, s-a închis. Aşa că şi cinema Dacia a intrat în rândul acestora. Până nu demult cinematografele se aflau sub auspiciile RADEF, însă de puţin timp ele au trecut în cadrul primăriilor.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a promis că o parte dintre cinematografele primite le va transforma în săli de proiecție. Dar se pare că până acolo e cale lungă. La Timişoara mai există foste cinematografe în bună stare, însă altele arată deplorabil şi sunt adevărate focare de infecţie, atât pentru trecători, cât şi pentru cei care locuiesc în zonă.
Unul dintre acestea este şi fostul cinema din cartierul Dacia, cinema ce poartă acelaşi nume.
Încă de pe scările de la intrare te loveşte mirosul de urină, iar interiorul arată ca după război. Mirosul este de-a dreptul insuportabil, acolo avându-şi cuibul şi boschetarii din oraș. În zonă nici vorbă de poliţie locală fiindcă aceştia stau acum la căldurică, la o cafeluţă pe fotoliile moi din salonul de intrare al Cercului Militar. Deasupra fostului cinematograf sunt locuinţe, flancate stânga şi dreapta de un magazin naturist şi un bar, iar peste drum, magazin de pâine, cofetărie, patiserie, farmacie.

Interiorul degradat este încărcat de mizerii şi mirosuri insuportabile. Dar mult mai mult spun video şi imaginile. Probabil cineva se va sinchisi să dezinfecteze acest focar de infecţie.Autor: Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ