Cine va fi scutit de plata parcării în Timişoara

856

Conducerea Primăriei Timişoara a întocmit un proiect de hotărâre prin care veteranii de război, dar şi jandarmii şi poliţiştii care au participat la acţiuni militare, să beneficieze de abonamente gratuite pentru parcare în Timişoara. Solicitarea a venit din partea Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi.

“Prin adresa înregistrată la Primăria Municipiului Timişoara cu nr. CDT2016-395/04.04.2016 Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi ,,SFÂNTUL MARE MUCENICDIMITRIE – IZVORÂTORUL DE MIR” ne solicită să analizăm posibilitatea scutirii de la plata taxei de parcare din municipiul Timişoara pentru militarii, poliţiştii şi jandarmii veterani ai teatrelor de operaţii pe considerentul că, datorită actelor lor de curaj şi sacrificiu, merită recunoaşterea pe care
societatea civilă o datorează acestor categorii special”, este solicitarea veteranilor către Primăria Timişoara.

OUG nr. 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, reglementează modalităţile de recunoaştere a meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare, prin acordarea unor distincţii şi crearea posibilităţii menţinerii în structurile Ministerului Apărării Naţionale a răniţilor, a celor care au dobândit alte afecţiuni fizice sau a celor care au devenit invalizi pe timpul ori din cauza participării la acţiuni militare, precum şi prin acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat.

Astfel, conducerea Primăriei Timişoara propune consilierilor locali să ofere acestor categorii de veteran abonamente gratuite pentru parcare pentru un an.

“Abonamentele se eliberează pentru un an persoanelor care fac dovada ca sunt beneficiari ai drepturilor conferite prin OUG nr. 82/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv personalului Ministerului Apararii Nationale si ai Ministerului Afacerilor Interne, care fac dovada participarii la misiuni si operatii in afara teritoriului statului român, respectiv că deţin în proprietate personală un autovehicul. Abonamentul este gratuit si conferă drept de staţionare pe timp nelimitat în orice zonă tarifară, cu excepţia zonei 0 (verde), unde abonamentul nu are valabilitate. Abonamentul se elibereaza pentru un singur autovehicul/persoana, se inscripţionează cu numarul de înmatriculare şi nu este transmisibil”, se arată în proiectul de hotărâre.

Decizia finală este a Consiliului Local Timişoara, care se va reuni în şedinţă la finalul lunii aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ