„Cine uită e complice!” – Suporterii timişoreni de la Peluza Sud şi-au cinstit eroii Revoluţiei, pentru al 11-lea an consecutiv, printr-un marş comemorativ-VIDEO

300

Marșul de comemorare al eroilor Revoluției din decembrie 1989 a fost marcat și de această dată de suporterii din Peluza Sud Timișoara, așa cum ne-au obișnuit, în data de 17 decembrie. Evenimentul, ajuns la ediția cu numărul 11, a adunat pe traseu peste 500 de participanți, deși la punctul de pornire, din Piața Maria, numărul participanților părea mai redus decât în anii trecuți.

Sub deviza „Cine uită e complice!”, suporterii Politehnicii Timișoara și-au adus și în acest an omagiul celor ce și-au dat viața, în urmă cu exact 27 de ani, pentru bunul cel mai de preț de care se bucură astăzi românii – libertatea.

Președintele Asociației Suporterilor Timișoreni „Druckeria” spune, despre marșul comemorativ de astăzi: „E o tradiție și e de datoria noastră să organizăm acest marș. Sunt punctele tradiționale de oprire, la Catedrală, în Piața Operei, la Memorialul Revoluției și la Cimitirul Eroilor. E pentru a 11-a oară când organizăm acest eveniment, care a pornit, firește, tot din rândul suporterilor. Fiecare dintre noi avem părinți, frați care au căzut la Revoluție și li se pare normal ca de fiecare dată, pe 17 decembrie, să le aducă un omagiu. A rămas o tradiție, care s-a transmis mai departe. Și astăzi avem alături de noi mulți tineri care nu erau născuți la Revoluție, iar asta e cel mai important, faptul că ei sunt prezenți în stradă. Suporterii de fotbal au reprezentat mereu societatea civilă, pe mai multe probleme. La orice protest, la orice miting, suporterii sunt cei care dau tonul la orice manifestație”.

Chiar dacă, în aparență, numărul participanților la acest marș e în scădere față de primele ediții, Sebastian Novovic consideră că lucrul cel mai important e că încă mai există oameni care să ducă mai departe tradiția acestui eveniment. „E important că lumea se strânge și vine an de an. Nu contează atât de mult numărul lor. Sigur că ne-am dori să fie cât mai multă lume alături de noi, și de la an la an să fim tot mai mulți”, a mai adăugat cel cunoscut drept „Mihalcea”.

Punctul final al marșului a fost, ca în fiecare an, Cimitirul Eroilor, unde suporterii au aprins lumânări pentru cei căzuți în decembrie 1989 la Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ