Cine răspunde pentru ţânţarii de la Pădurea Verde?

176

Locul preferat al timişorenilor pentru petrecerea timpului în aer liber şi în natură, precum şi singurul loc de agrement din Timişoara, a devenit interzis oamenilor. Şi nu pentru că ar fi fost îngrădită Pădurea Verde, ci pentru că ţânţarii au pus stăpânire pe ea.

Timişorenii care au încercat în vara asta să meargă la un grătar sau o plimbare prin pădure nu au putut să stea liniştiţi. Chiar şi după aplicarea cremelor sau spray-urilor de protecţie, ţânţarii tot i-au atacat.

„Am vrut să facem un foc să stăm în pădure. Nu ne putem apropia. Am intrat puţin şi imediat am ieşit la drumul mare pentru că au sărit pe noi. Şi sunt foarte mari, nu doar mulţi. Ne-am dat cu spray, cu cremă, tot degeaba. Asta este, o să stăm pe alee”, spune un timişorean.

De ce s-a ajuns în această situaţie? Din cauza proprietăţii împărţite a pădurii. Din cele peste 700 de hectare, 50 aparţin Primăriei Timişoara, iar restul Romsilva. Iar firma de dezinsecţia angajată de municipalitate  stropeşte doar cele 50 de hectare.

„Noi nu putem să stropim. Noi avem doar o mică parte din pădure, marele proprietar este Romsilva. Ei ar trebui să stropească sau Consiliul Judeţean. Dar totul e contra cost, nu ştiu cât pot face ei. Dacă ar stropi cei de la Consiliul Judeţean Timiş eu chiar le-aş mulţumi public”, a declarat Nicolae Robu.

Consiliul Judeţean Timiş are în dotare, prin Aeroportul Utilitar, elicoptere speciale pentru dezinsecţie. Pentru a le ridica de la sol ar trebui să existe un contract între instituţie şi Romsilva, serviciile fiind contra cost.

LĂSAȚI UN MESAJ