Cine nu vrea, cu adevărat, un nou stadion și o sală polivalentă de top în Timișoara?

613

Au trecut mai mult de doi ani de când PNL conduce Județul Timiș. Aflat la jumătatea mandatului de președinte al CJT, Alin Nica nu se poate lăuda cu nicio realizare majoră în toată această perioadă. Niciunul din marile obiective de infrastructură cu care a ,,defilat” în precedenta campanie electorală nu a fost nici măcar demarat. Cele mai mari eșecuri ale administrației liberale sunt, de departe, noul stadion și sala polivalentă despre care a tot vorbit în acești ani, ambele rămânând la stadiul de proiect, în realitate.

,,Ne aflăm în fața stadionului Dan Păltinișanu din Timișoara. Sau ce a mai rămas din stadion. Cred că vedeți și dumneavoastră starea în care se află. Are probleme cu diferite părți din tribuna care s-a surpat. Sunt probleme cu nocturna. Să ne amintim nefericitul incident din sezonul trecut când echipa Poli Timișoara a pierdut la masa verde cu 3-0 meciul cu cei de la Petrolul după ce în mod repetat, de mai multe ori, nocturna stadionului s-a oprit. Am înțeles că inclusiv tabela de scor a fost mutată pe stadionul de rugby. Deci e un stadion care se apropie de demolare. Această demolare trebuie să vină natural, dar trebuie să avem și viitorul stadion care să se construiască așa cum ni s-a promis de nenumărate ori.
Am văzut în ultimii ani diferite stadione în țară care au început să se construiască sau stadioane care s-au construit. Amintesc acum doar pe cele din București (Steaua, Giulești care s-au construit acum recent). Există și Târgu-Jiu, Târgoviște sau Craiova. Am văzut că și la Hunedoara au început un stadion. Ei bine, la Timișoara nu se pornește. Și asta pentru că nu se vrea. Asta e ce am descoperit eu în acești ani. Cred că e un dezinteres total al politicienilor din România pentru sportul timișorean inclusiv al politicienilor din Timiș de a face lobby mai departe în partidele lor pentru a realiza acest stadion. Pentru a împinge proiectul mai departe”.
Vlad Șendroiu, șeful grupului de consilieri USR din Consiliul Județean Timiș mai crede că la mijloc se ascunde altceva. Anume, faptul că, nici PNL și nici PSD Timiș nu-și doresc, în realitate, finalizarea acestor două obiective dintr-un motiv absolut egoist. Pentru ca ele să nu fie, cumva, atribuite, în ochii opiniei publice timișorene, administrației locale, mai precis, primarului Dominic Fritz.

,,Este, întradevăr, un insucces al administrației județene, fără doar și poate. Noi am adus subiectul în discuție în mod repetat. Și la ședințe de fiecare dată ni s-a răspuns cam același lucru. Că ei mențin legătura cu colegii de la București, doar că nu progresează proiectul. Ei bine, domnul Alin Nica fiind membru PNL, (PNL fiind parte din Guvern, având și prim-ministru) cred că ar trebui să aibă puterea de a împinge proiectul ăsta important pentru timișeni. Și nu doar Alin Nica. Cred că e un insucces și la nivel guvernamental, nu doar al PNL, ci și al PSD. Avem reprezentanți din Timiș la nivel național: pe domnul Simonis, pe domnul Grindeanu, care ar putea, și ei, să dea o mână de ajutor și să împingă proiectul ăsta. Pentru că nu este un proiect nici al PNL-ului, nici al PSD-ului sau al USR-ului. Este un proiect de care vor beneficia toți timișorenii și timișenii”, consideră Vlad Șendroiu.
Cert este că, dacă în ce privește stadionul, există barem un studiu de fezabilitate și proiectul de demolare finalizate, în cazul sălii polivalente totul se prezintă într-o ceață adâncă. Nimeni nu știe, dacă și, mai ales, când această sală a sporturilor va fi finalizată, totuși.

,,Dacă la stadion măcar avem un orizont teoretic de timp, chiar dacă, practic, nu se mișcă mare lucru, sala polivalentă e o problemă mult mai mare. Ea apare în niște randări… că poate fi lângă stadion, că vom avea un mega complex sportiv… Asta poate să facă toată lumea. Dar, pe partea de studiu de fezabilitate, suntem mult mai departe decât în povestea cu stadionul” a concluzionat șeful grupului consilierilor USR Timiș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ