Cine mătură străzile Timișoarei și unde se pot arunca deșeuri voluminoase

73

Primăria Timișoara se chinuie să găsească o firmă care să se ocupe de salubrizarea orașului. Cum ultima licitație de la începutul lunii iulie a fost anulată, acum autoritățile vor să semneze un contract nou și o perioadă mai scurtă până la organizarea unei noi proceduri. Până atunci, însă, se pun la punct detaliile contractului.

Potrivit documentelor publice, firma care va iscăli cu primăria se va ocupa de măturatul manual al străzilor, măturatul mecanizat, spălarea și stropirea drumurilor și a rigolelor. Pe altă parte, Retim are un contract cu ADID (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri) Timiș care presupune ridicarea deșeurilor abandonate în rampe clandestine, a molozului și altor resturi rămase de la construcții, dar și a deșeurilor voluminoase. Asta înseamnă ca operatorul care va fi ales de primărie nu va mai face astfel de operațiuni.

Rezultă și încetarea campaniilor de curățenie generală în care timișorenii se obișnuiseră să scoată în fața caselor deșeuri voluminoase.

Autoritățile timișorene anunțaseră înca din vară că vor să elimine astfel de campanii pentru că în cadrul celei de primavară orașul se umpluse de deșeuri, mulți profitând de ocazie să arunce gunoaie ilegal. Regulile și contractul vor ajunge, joi după-masă, la plenul Consiliul Local Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ