Cine face cursuri de antreprenoriat la CCIAT poate primi și bani de afaceri

264

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş în calitate de coordonator de proiect și S.C. GAPA S.R.L., partener de proiect, au lansat azi un proiect deosebit menit a încuraja implicare în actul managerial al firmelor ce vor să se devolte.
Totul a plecar de la constatarea că nu există antreprenori ai unor afaceri cu suficiente cunoștiințe de economice și de conducere a firmelor. Nu se mai poate conduce o companie doar cu cunoștiințe adunate pe parcurs din experiență. Este neccesară și o educare a celor implicați în jocul economic.
Proiectul se numește SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale (POCU/82/3/7/ 105255) și a tras un interes deosebit de la început.
Scopul proiectului este simplu de enunțat dar complex în cele ce se vor discuta în cadrul acestuia.
Stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin furnizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de pratică pentru 44 de persoane în vederea dezvoltării resursei umane, activități de mentorat pentru 44 de persoane, crearea și sprijinirea în vederea dezvoltării a 44 de noi afaceri în Regiunea Vest care vor genera 88 de locuri de muncă.
Iar partea de finanțarea este destul de serioasă. Valoarea totală a proiectului este de 10.431.853.99 lei. Valoarea cofinanțării ce va veni de la Uniunea Europenă este de 10.350.863.88 lei.
Publicul țintă ce se vrea a fi atras în acest proiect este al celor ce au idei de afaceri ce nu sunt din cele din mediul rural. Persoanelor care intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban și au domiciliul în Regiunea Vest pot să depună un dosar cu datele necesare.

Beneficii pentru participanți
– Informații pentru înscrierea în grupul țintă al proiectului;
– Posibilitatea participării la cursul de competențe antreprenoriale acreditat A.N.C.;
– Posibilitatea participării la un concurs de planuri de afaceri, în urma căruia 44 afaceri vor fi finanțate cu 135.377,67 lei sau 177.340,00 lei.
Daiana Buzatu manager de proiect este deosebit de optimistă în succesul acestei noi inițiative de educație antreprenorială.
„ Este vorba de un nou proiect de dezvoltarea resurselor umane. Un proiect finanțat prin Programul Operațional pentru Capital Uman… Ne gândim în special la oameni și anume la creșterea ocupării persoanelor din regiunea vest. Ne adresăm atât tinerilor dar și persoanelor de până la 64 de ani. Adică întgre 18-64 de ani oferindu-le atât cursuri de competențe antreprenoriale necesare pentru a vea informațiile de bază pentru demararea unei afaceri, pregătirea planului de afaceri și inițierea activităților. Dar deosebit față de celelalte proiecte avute până acum oferim și finanțare pentru dezvoltarea activității acestor strat up-uri. Anume de la început, de la înființare, achiziții, angajare, dezvoltare, investiții, în măsura a 40 000 de euro pentru fiecare start… Susținem participarea gratuită la cursurile antreprenoriale a minim 360 de persoane care ulterior pot participa la concursul de planuri de afaceri… Vor fi selecționate 44 ce vor primi finanțare și vor fi susținute în dezvoltarea activității. Bineînțeles sub atenta monitorizare și îndrumarea experților din catdru proiectului” a declarat Daiana Buzatu.

LĂSAȚI UN MESAJ