Cine este ,,spionul rus” din Guvernul României? Acesta tocmai i-a răspuns premierului Cîțu, în termeni duri

176

Florin Cîțu a acuzat un fost senator al României că servește interesele unei puteri străine. O afirmație gravă care ar trebui să rămână în zona secretelor de stat, dacă e adevărată. Sau să nu fie scoasă pe gură, dacă este doar o glumiță stupidă. Pentru că sunt lucruri cu care nu te joci. Multă lume s-a întrebat cine este “spionul rus“ la care a făcut referire premierul Florin Cîțu în discursul electoral de la Tulcea. O ieșire extrem de ciudată a actualului premier, care a felicitat organizația de Tulcea pentru că nu a dat prilejul unui spion al Rusiei să între în Parlamentul României, redând-l economiei private.

EvZ a săpat puțin în istoria ultimelor alegeri parlamentare ca să afle cine este persoana vizată de actualul premier al României și face public numele acestuia. Responsabilitatea pentru gravitatea afirmațiilor îi aparține lui Florin Cîțu.

În primul rând trebuie spus că discursul premierului Cîțu este în afara oricăror reguli de protecție a secretului de stat. Dacă Florin Cîțu a aflat în calitate oficială de ministru sau prim-ministru (cel mai probabil) că un politician român este spion al Federației Ruse nu avea voie să dezvăluie numele acestuia. La acest moment, dacă informația este adevărată, Florin Cîțu poate fi acuzat de divulgare de informații clasificate care pun în pericol siguranța națională a României.

Florin Cîțu se joacă cu secrete de stat
Dacă informația nu este livrată de una din instituțiile care se ocupă de securitatea națională, SRI sau SIE, atunci Florin Cîțu va face figură de om amețit de aburii puterii care îi se pune în traistă. Un om care s-a trezit la în fața unei săli plină de oameni zâmbitori și care poate spune ce-i trece prin cap. Și într-un caz și în altul, vorbim de lucruri serioase, care nu pot fi jucate de la tribuna unei adunări de partid.

„Trebuie să vă felicit pentru ceva special: dumneavoastră aţi salvat România. Aţi scos din Parlamentul României un om care făcea foarte, foarte mult rău, senator de Tulcea şi l-aţi redat sectorului privat. Acolo va face rău poate, dar unei singure companii, poate propriii bani şi-i va pierde. Dar felicitări, aţi salvat România de un spion rus şi vă felicit şi pentru asta”, a susținut premierul în fața delegaților de la conferința de alegeri a PNL Tulcea.
Cine este “Spionul Rus“?
O simplă trecere în revistă a persoanelor care au candidat din partea PSD în județul Tulcea ne indică numele celui vizat de Florin Cîțu. Este una din figurile marcante ale PSD, fost membru PNL și secretar de stat în Guvernul Tăriceanu. Ulterior a intrat în Guvernul Ponta ca ministru, fiind în aceeași poziție și în Guvernul Dăncilă.

“Spionul Rus“:

Din decembrie 2012 a fost ministrul al fondurilor europene în Guvernul condus de Victor Ponta și senator PSD de Buzău în Parlamentului României. Din martie 2015 până în noiembrie 2015 a fost Ministrul Finanțelor Publice în Guvernul României condus de Victor Ponta. Din 2016 până în 2020 a fost senator de Tulcea din partea Partidului Social Democrat (PSD). Din 2018 până în 2019 a fost ministru al finanțelor publice în Guvernul Viorica Dăncilă.

În anul 2021 a devenit auditor la Curtea de Conturi. După trei zile s-a retras.

A fost senator, nu mai este senator
În alegerile din 2016 a fost ales senator de Tulcea. În alegerile din 2020 a candidat în fruntea listei PSD, dar nu a prin un mandat de parlamentar, candidând tot la Senat. Deci are toate elementele pe care ni le-a oferit cu generozitate Florin Cîțu. Posibilitatea de a greși este zero, întrucât a fost singurul senator din opoziție trimis la București din județul Tulcea.

Este vorba, după cum cred că ați ghicit deja despre Eugen Orlando Teodorovici. Un om politic care s-a zbătut enorm, inclusiv în interiorul PSD, dar care a fost trecut pe linie moartă de actuala conducere a PSD. A făcut opoziție și a încercat să fie contracandidatul lui Marcel Ciolacu, dar nu a găsit suport printre membrii PSD. Așa că a eșuat pe o poziție neeligibilă, la Tulcea.

A fost auditor la Curtea de Conturi doar pentru trei zile, ulterior intrând în “sectorul privat“, așa cum s-a exprimat Florin Cîțu.

S-a prins Eugen Orlando Teodorovici că este vorba despre el? Cred că da. O posibilă reacție s-a văzut pe Facebook din partea fostului ministru PSD. Sâmbătă, în aceeași zi în care Florin Cîțu îl acuza de spionaj în favoarea Federației Ruse:

Vorba românului … «este prost dar e prostul nostru» Nu-i prost nici el, nu sunt proşti nici cei care-l ţin în funcţie … NOI suntem proşti că acceptăm astfel de «fantastici» (trebuie modificată definiţia din DEX-ul limbii române)‼️”, a scris Teodorovici pe Facebook, sâmbătă.
Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ