32.2 C
Timișoara
luni 24 iunie 2024

Cine este Ilie Vasile Sîrbu, candidatul AUR la Primăria Timișoara

M-am născut în data de 1 Decembrie 1973, în localitatea Bozovici din județul Caraș-Severin, în Valea Almăjului. În anul 1980, am fost înscris la Școala Generală din Prigor, iar din 1988 am urmat cursurile Liceului Agroindustrial din Bozovici, transformat în anul 1990 în Liceul Teoretic „Eftimie Murgu”.

Cartea „Almăjul Grăniceresc”,descoperită în biblioteca familiei, mi-a deschis apetitul pentru istoria locului. Așa am aflat pentru prima dată despre înaintașii almăjeni ce nu erau pomeniți în cărțile de istorie oficialăcomunistă. Dorința de afla cât mai multe despre istoria Banatului Timișoarei crește atât de mult, încât, ca elev de liceu, am început să trag de limbă bătrânii satului pentru a-mi confirma cele citite.

Încărcat cu trecutul Banatului, drumul meu s-a îndreptat firesc spre Timișoara. În toamna anului 1992, pentru a putea câștiga o pâine cinstită, mă angajez la Fabrica „Comtim” din Timișoara, ca muncitor necalificat, iar din anul 1994, devin student al Facultății de Jurnalistică din cadrul Universității „Banatul” din Timișoara, unde îmi voi lua licența în Științele Comunicării. În timpul facultății m-a preocupat mișcarea de rezistență anticomunistă din Munții Banatului. Am intervievat zeci de martori și cercetarea a culminat prin realizarea unui film documentar pentru TVR Timișoara, intitulat „Cândva în Munții Almăjului”.

 

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor – Organizația Județeană Timiș

– Executat de Societatea SC Andyma Image SRL

– CMF LOCALE 21240330

Alte subiecte :

Noi tratamente de deratizare și dezinsecție în Municipiul Timișoara

Primăria Municipiului Timișoara anunță demararea unor noi campanii de deratizare și dezinsecție pe suprafețele de pe domeniul public al orașului, în luna iulie. Aceste...

Un Matiz a fost scos din apă de pompieri. Cum a ajuns mașina în canalul Bega?

O mașină a fost zărită în apele Begăi de un tânăr de 16 ani. Băiatul a sunat la poliție, după ce a văzut mașina. Vehiculul...

Citește și :