Cine este Cristian Ispravnic, directorul general al DRDP Timișoara, reținut în dosarul mitei la vama Nădlac II

356

Cristian Ispravnic a fost propulsat de PSD Arad în funcția de director general al DRDP Timișoara în 2017. Asta, după ce fostul director, Horațiu Simion, a fost executat de conducerea CNAIR, după ce o mașină a ajus în Dunăre, de pe Clisură, iar pe marginea drumului nu erau montate parapete, deși acestea se aflau în curtea SDM Orșova și, potrivit actelor, ar fi fost amplasate pe șosea. Deși totul s-a petrecut în ograda SDM Orșova, șeful de la Direcție a fost linșat pentru prejudiciul de imagine al companiei și înlocuit cu Ispravnic.

Potrivit CV-ului său, Cristian Ispravnic a absolvit secția de Construcții Civile Industriale Agricole la Institutul Politehnic „Traian Vuia” Timișoara – Facultatea de Construcții. I-a luat 7 ani pentru a finaliza studiile, între 1983 și 1990. Are, deci o diplomă de inginer constructor. Pentru a ajunge în fruntea DRDP Timișoara, Ispravnic a fost ajutat de fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, și de deputatul PSD Arad, Dorel Căprar. În mandatul său la șefia DRDP Timișoara, Ispravnic ar fi aprobat cumpărarea a 10 autoturisme noi pentru angajați, deși achiziția nu era necesară, în condițiile în care unele drumuri județene sunt sub orice critică, iar banii ar fi putut fi folosiți pentru reparații.

Ispravnic a mai ajuns în atenția opiniei publice pentru angajările făcute. Acesta l-a luat alături de el pe Mircea Lucaciu, director de venituri al DRDP Timișoara, deși acesta avea la activ o condamnare cu suspendare pentru constituirea unui grup infrațional organizat. De asemenea, Vasile Alin Băețan, un alt personaj angajat de Ispravnic, are și el probeme cu legea. Acesta a primit o condamnare cu suspendare pentru luare de mită.

Vă reamintim, Cristian Ispravnic și alți 7 suspecți au fost reținuți în urma desinderilor de luni ale DNA la DRDP Timișoara și PSD Arad. Aceștia sunt acuzați că au facilitat, contra cost, trecerea mai multor camioane prin vama Nădlac II în Ungaria, măsluind greutatea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ