Cine este bunicul lui Sorin Grindeanu?

25020

Invitat într-o emisiune TV, Sorin Grindeanu, propunerea PSD-ALDE pentru funcția de premier, a vorbit despre bunicul său.

Acesta a spus că omul care l-a crescut a fost deținut politic. În plus, Sorin Grindeanu a vorbit și despre cursul pe care l-a urmat la Academia SRI.

„În 2012, când am plecat din funcția de viceprimar ca deputat și am venit în Parlament, mi-am exprimat dorința, adică am spus unde voiam să activez, în ce comisie. Era normal să trec „administrație publică locală”, până la urmă am ajuns la Comisia IT. Am avut o revoltă personală nu fiindcă ajunsesem în Comisia IT, ci pentru că nu îmi plăcea componența. Am mers la conducerea Camerei să spun acest lucru. Voiam să renunț la mandatul de deputat și să merg înapoi să fiu viceprimar. Apoi, absolut întâmplător, unul dintre colegii mei din Comisia de Control SRI a renunțat. Am fost chemat și mi s-a spus să merg acolo pentru că este o comisie importantă. Am mers. Nu am avut ce să comentez. Sunt un om disciplinat. Nu am terminat Academia de Informații. Am făcut un curs pe siguranță și securitate națională – de o lună și jumătate – cu alți deputați chiar și de la PNL. A fost o părere a conducerii noastre de la Cameră și de la Comisie că, neavând nicio legătură cu acest domeniu, ar fi bine să fac cursul”, a spus Sorin Grindeanu.

„Vreau să vă spun ceva. Să știți că bunicul meu, cel care m-a crescut, a fost deținut politic. Dacă mergeți la Memorialul Durerii din Sighet, pe Banat este al treilea nume. A făcut ani de pușcărie. Nu aș fi putut vreodată să trec peste memoria bunicului meu. Sunt oamenii care m-au crescut și care au pătimit”, a zis Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a activat în cadrul Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

4 COMENTARII

  1. Mda, mama lui Stefan cel Mare si bunicul lui Grindeanu…
    Gata, banatenii au scotocit repede in pod si au descoperit un nou erou local, cu pedigree cu parfum de anticomunist, de care nici ca au avut habar atatia ani. Ce sa-i faci, asa este cand nu ai cu ce sa te prezinti la Palat: incropesti ceva din ce ai, petecesti, vopsesti etc.. Asa ca, iata, acuma sunt deja trei: Dan Negru, Monica Tatoiu si Dorin Grindeanu (cu tot, cu bunic; de fapt, mai mult bunicul). Trei, Doamne, si toti trei…

LĂSAȚI UN MESAJ